Početna - IZDVOJENO - HDZ: Uvjereni smo u slavlje i komotnu veličinu
domoljubna
Foto: Facebook

HDZ: Uvjereni smo u slavlje i komotnu veličinu

HDZ je uvjeren u svoju pobjedu pa tako neki članovi predsjednika stranke Tomislava Karamarka već oslovljavaju s “premijeru”, a izbornu noć provest će u restoranu Gastro Globus kod Zagrebačkog Velesajma. Prema izlaznim anketama koje je za hrvatske televizije proveo Ispos puls HDZ-ova koalicija ima 56 mandata.

19: 22 “Ovo su izlazne ankete, one su za nas uvijek bile nepovoljne. Pokazat će se, kada dođu podaci s terena, da je situacija u našu korist. Velika je izlaznost naših članova i simpatizera, situacija će se promijeniti. Mislim da će rezultati biti drugačiji i da neće trebati zvati Most ili nekog drugog”, rekao je Tomislav Čuljak iz HDZ-a.

19: 18 “Vidjet ćemo na kraju kako će se MOST postaviti s obzirom na to što su ovjerili kod javnog bilježnika”, rekao je tajnik Kovać komentirajući izlazne ankete.

19: 16 “Mi nikad nismo komentirali ankete, naše biračko tijelo nije sklono anketama. Znamo da je 2007. i 2011. razlika bila 9 mandata, mi očekujemo još bar 10 mandata. Vjerujem da će Most imati manje mandata”, rekla je Rimac.

19:13 “Ne zaboravite, i na prošlim izborima razlika između izlaznih anketa i konačnih rezultata bila je devet mandata za HDZ. Tako mislim da će biti i ovog puta”, rekao je Željko Reiner iz HDZ-a. Na upit novinara Indexa što ako razlika ovog puta otiđe na računa SDP-a, Reiner se samo nasmijao.

“Ne brinite, imat ćemo komfornu većinu u Saboru”, rekao je Reiner. “Most je fenomen protesnih raznorodnih glasova u Hrvatskoj. Mi mislimo da ćemo mi moći bez bilo kakve koalicije, a kad osvojimo većinu svatko kome je stalo do Hrvatske bit će dobrodošao”, rekao je Reiner na kraju.

19: 09 Na licima okupljenih u HDZ-u su iznenađenio rezultatima izlaznih anketa, svi su očekivali bolje, ali i dalje su iznenađeni. Više je stotina okupljenjih, očekuju oko tisuću i pol ljudi. “Ankete su se pokazale inače nevjerodostojnim, mi smo uvjereni u pobjedu nakon rezultata. Imat ćemo komfornu razliku i bit ćemo pobjednici”, rekao je tajnik HDZ-a Kovač.

19:05 Josipa Rimac je zahvalila svima koji su dali glas Domoljubnoj koaliciji i rekla da do kraja večeri očekuje još najmanje 9 mandata bez dijaspore.

“Prema našim podacima, sigurno ćemo imati još 9 mandata, minimalno i bez dijaspore,” rekla je Rimac i izrazila uvjerenje u pobjedu.

19:02: Prema izlaznim anketama koje je za hrvatske televizije proveo Ispos puls rezultati su sljedeći:HDZ-ova koalicija 56 mandata, SDP-ova koalicija 56, MOST 18, IDS 3, ŽIVI ZID 3, Bandić 2

19:00 Od vrha stranke tu je tek Mirko Kovač glavni tajnik HDZ-a, no sala se lagano puni. Među ljudima koji su u sali svi su gotovo uvjereni u pobjedu njihove koalicije. HDZ i njihovi sateliti mogli bi osvojiti natpolovičnu većinu te neće trebati ići u koaliciju koja bi bila proširenje ove postojeće, uvjereni su.

18:55 Među prvima je u restoran Gastro Globus stigao Ivan Tepeš iz HSP – AS, a može se čuti kako će se večeras ovdje slavit do kasno u noć.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...