Početna - AUTOMOTO - Hibridna BMW serija 3 ima 245 KS, troši 2 l na 100 km
bmw
web

Hibridna BMW serija 3 ima 245 KS, troši 2 l na 100 km

Nijemcima je dugo trebalo da prihvate Toyotinu ideju o hibridnom pogonu, ali nakon toga postali su stručnjaci! Tako ni  BMW nije iznimka pa je posljednji model iz bavarskih pogona  plug-inhibridna verzija serije 3, a iako nijemci kriju dobar dio tehničkih detalja, oni poznati i više su nego impresivni.

Hibridni sklop bit će sačinjen od dvolitrenog turbopunjenog benzinca te elektromotora koji će zajedno razvijati 245 KS i 400 Nm.  Zahvaljujući litij-ionskoj bateriji koja će se moći puniti i putem vanjskog napajanja, hibridna serija 3 moći će na električnu energiju prevaliti do 35 km uz maksimalnu brzinu od 120 km/h.

Pritom je potrošnja u kombiniranom europskom ciklusu deklarirana na svega dvije litre na stotinu kilometara, što je rezultat bolji i od ultraštedljivog i8 (2,1 litra) te emisiju CO2 od 50 grama po kilometru. Serija 3 Plug-in Hybrid bit će lansirana usporedo s redizajnom BMW-ove limuzine srednje klase.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...