Početna - IZDVOJENO - HNK Rijeka uz „Navijačku školu“
web

HNK Rijeka uz „Navijačku školu“

Nogometaši HNK Rijeka Ivan Vargić, Marko Lešković, Filip Bradarić i Josip Mišić odazvali su se pozivu učenika Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva i podržali njihov projekt “Navijačka škola”. Vrijednost ovog projekta je u tome što su potrebu za njim uočili te način provedbe projekta osmislili sami učenici.

Cilj je projekta stvaranje pozitivnog profila navijača te prevencija nasilja na sportskim natjecanjima što će se postići edukacijom koju provode sami učenici svojim vršnjacima, ali i mlađima koji su već oduševljeno dočekali ovu ideju i dali joj svoj doprinos brojnim likovnim radovima.

Nogometaši HNK Rijeka s mladim učenicima OŠ Milan Brozović, koja provodi mnoge programe i projekte kojima je cilj prevencija nasilja i odgoj za mir, podijelili su svoja iskustva, otkrili što ih motivira na utakmicama, koliki im je značaj navijačke podrške te potpisali izjave koje će polaznici škole iz Kastva prikazati na Županijskoj smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo što će se održati 26. ožujka u Rijeci.

– Djeca i mladi najvažniji su dio svakog društva pa su tako važni i nama. Svjesni smo da smo mnogima od njih uzor i to je velika odgovornost. Važno je razvijati navijačku kulturu koja će od stadiona napraviti mjesto tolerancije, prijateljstva i pozitivne energije, a u tome veliku ulogu mogu odigrati baš mladi – rekao je Ivan Vargić. – Ako ovim projektom educirate i samo jednog navijača, već ste napravili veliki posao – dodao je vratar HNK Rijeka.

Josip Mišić se nadovezao konstatacijom da su navijači dvanaesti igrač svake momčadi i stalna podrška njemu i suigračima.

– Navijači su dvanaesti igrač naše momčadi. Jako su nam važni kao stalna podrška – jako velika količina emocija razmijeni se između nas i njih u devedeset minuta – istaknuo je veznjak HNK Rijeka. – Izuzetno nam je drago što smo mogli podržati ovaj hvalevrijedan projekt, ali i što mladi ljudi imaju svijest o značenju koje nam donose pozitivne vibracije s tribina – dodao je Mišić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...