Početna - IZDVOJENO - Homo si teć bogatiji za dvije utrke
web

Homo si teć bogatiji za dvije utrke

Program Festivala sporta i rekreacijee traje od 04. travnja 2015. do 19. travnja 2015., a obogaćen za još dvije utrke – utrku po Trsatskim stubama “539 skok” koja je na rasporedu dan prije Uskrsa  te utrku po najpoznatijoj riječkoj šetnici Molo longu, “Molo longo trk”.

“Homo si teć” festival započinje već u subotu 04. travnja 2015. te traje do nedjelje 19. travnja 2015. Uvertira bogatog programa biti će ‘539 skok’ utrka (utrka po Trsatskim stubama) koja je na rasporedu u subotu 04. travnja 2015. Utrka započinje u 10:30 sati, cilj je savladati svih 539 stepenica uključenih u trasu, a start utrke je kronometarski (svakih 30 sekundi kreće po jedan natjecatelj/ica). Prijave za ovu utrku mogu se izvršiti online do četvrtka 03. travnja 2015. ili na dan utrke od 08:00 do 09:30 sati.

Slijedeću subotu, 11. travnja 2015. na rasporedu je druga utrka – ‘Molo longo trk’, odnosno utrka po najpoznatijoj riječkoj šetnici (Molo longu), a tjedan i vikend nakon toga čeka nas veliko finale Festivala sporta i rekreacije. Od ponedjeljka do petka na Korzu će se svakog dana predstavljati sportske udruge i klubovi koji djeluju na području županije, a isto to (samo u puno većem opsegu) imat ćemo prilike vidjeti u subotu 18. travnja 2015. kada će posjetitelji imati prilike upoznati različite sportove, odnosno oko 35 sportskih klubova i udruga koji će se javnosti demonstracijskim treninzima prezentirati svoje škole sportova i programe za rekreativce. Idućeg dana u nedjelju 19. travnja 2015. na rasporedu je veliko finale odnosno posljednji dan Festivala sporta i rekreacije, a nedjeljni program donosi nam mnoštvo zanimljivosti.

Najvažnije su utrke koje će se održati u nedjelju: 19. Homo si teć utrka, 14. Riječki polumaraton (čija je trasa ove godine malo izmjenjena), utrka štafeta (3×7 km), dm Babybonus cup te Hendi cup.  Po završetku utrka na rasporedu je zabavni program za djecu i odrasle, a predškolci će dodatno moći uživati na Edukativnom prometnom poligonu koji će za njih biti postavljen na Gatu Karoline Riječke. Zanimljivost je kako je prošlogodišnji Homo si teć (unatoč lošijem vremenu) posjetilo oko 12000 ljudi, što je zaista impresivna brojka koja potvrđuje činjenicu da je Homo si teć jedna od omiljenijih riječkih manifestacija.

Kao i svake godine do sad na Korzu (u kupoli u Bazzarigovu prolazu) odvijati prodaja prigodnih majica. Majice će građani moći kupiti od utorka 31. ožujka 2015., a novitet je i da će se prodaja odvijati i u Tower centru u prostorima trgovine sportskom opremom “Sport vision” (od 06. od 19.  travnja 2015.). Kupnjom Homo si teć majice građani će donirati 5 kuna u humanitarne svrhe za Socijalnu samoposlugu Rijeka.

Organizatori ove manifestacije ovim putem pozivaju sve sportaše, rekreativce i ljude dobre volje iz Rijeke, okolice, ali i iz cijele Hrvatske i inozemstva da se pridruže na nekoj od utrka te da svi zajedno budu “Zaljubljeni u trčanje”, kako kaže moto ovogodišnje Homo si teć manifestacije!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...