Početna - IZDVOJENO - Vrhovnik iz kuće u Rijeci protupravno izbacio talijansku obitelj?
web

Vrhovnik iz kuće u Rijeci protupravno izbacio talijansku obitelj?

Damir Vrhovnik, kum Slavka Linića, riječki poduzetnik i bivši direktor Viktora Lenca, protupravno je iz kuće u Rijeci izbacio talijansku državljanku Marcellu Chierichellu i njenu djecu, tvrdi u razgovoru za portal Index njihov odvjetnik Marko Ferri.

Incident zbog kojeg je u kuću na adresi Šetalište 13. divizije 99 došla i policija se dogodio u ranim jutarnjim satima 13. veljače ove godine. Prema izjavi koju je policiji dala 19-godišnja Miriam Di Mascio, kćer izbačene Talijanke, oko 7:30 ujutro Vrhovnik je u kuću upao zajedno s još pet muških osoba obučenih u crno, te je talijanska obitelj izbačena na ulicu.

Odvjetnik Ferri objašnjava da je između njegove klijentice Marcelle Chierichelle i Vrhovnika u tijeku imovinski spor.

“Moja stranka uzela je od Vrhovnika u zakup kuću u ulici Šetalište 13. divizije. Kuću je uzela u najam na dvije godine i ima ugovor koji to dokazuje. Problem je nastao kada je Vrhovnik našao kupca za tu kuću. Iako je gospođa unutra živjela s djecom, Vrhovnik se krenuo nasilnički ponašati da bih izbacio. Usred zime gasio im je grijanje, plin… Stoga su zatražili pravnu pomoć i obavijestili Vrhovnika da im je, ako želi raskinuti ugovor, dužan platiti naknadu. On za to nije bio za interesiran, već je nadležnom tužbu podnio tužbu za iseljenje, ali je očigledno izgubio strpljenje”, kaže Ferri.

Općinski sud u Rijeci stao je na stranu Marcelle Chierichelle i 2. ožujka donio odluku u kojoj nalaže Vrhovniku da isprazni nekretninu i dopusti talijanskoj obitelji povratak u dom iz kojeg su izbačeni. Također, sud je naložio Vrhovniku da o svom trošku obitelji preda pokretnine koje su se nalazile u kući u Rijeci na dan izbacivanja.

Sud je Vrhovniku dao rok od tri dana da obitelji Marcelle Chierichelle prepusti kuću iz koje ih je izbacio. Za svaki dan zakašnjenja Vrhovnik i njegova kćer Vedrana, koja je vlasnica nekretnine, moraju platiti po 10.000 kuna kazne.

S obzirom da Vrhovnik nije postupio u skladu s navedenom odlukom, Općinski sud u Rijeci 23. ožujka donio je rješenje o ovrsi koja je trebala biti provedena u petak 27. ožujka. No, dan ranije donesena je odluka da se ovrha ipak odgađa, što odvjetnik Ferri pripisuje Vrhovnikovim dobrim vezama i političkom utjecaju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...