Početna - NOVOSTI - Hrvatska postaje država bez ubijanja životinja u skloništima

Hrvatska postaje država bez ubijanja životinja u skloništima

Zastupnici su u srijedu u Hrvatskom saboru izglasali dugoočekivani novi Zakon o zaštiti životinja. Zakon uvodi mnoge zabrane zlostavljačkog postupanja prema životinjama.

Županije će morat izgradit skloništa u kojima će se trebati osigurati trajna sterilizacija pronađenih pasa i mačaka te označavanje i registracija mačaka. Trajnu sterilizaciju moći će propisati i ministar i jedinice lokalne samouprave u područjima s velikim problemom napuštenih životinja, a veterinarski inspektor pojedincima koji ne zbrinjavaju mladunčad svojih kućnih ljubimaca.

Konačno će se ispravit nepravda i regulirat kaos koji već desetljećima vlada u prodaji kućnih ljubimaca te velik problem crnoga tržišta  jer Zakon propisuje da se odsad mora registrirat svatko tko ima jednu ženku ili više za uzgoj  i prodaju kućnih ljubimaca, što je iznimno važno.Tako i pri oglašavanju pasa u svrhu prodaje ili promjene vlasništva mora se objaviti broj mikročipa psa i broj mikročipa majke psa.

Najljepša novost je ta da se se nakon korištenja u pokusima životinje prije usmrćivanja moraju ponuditi na udomljavanje.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...