Početna - IZDVOJENO - Hrvatski mjesec knjige GK Opatija će obilježiti gostovanjima, predstavama i izložbama
mjesec hrvatske knjige

Hrvatski mjesec knjige GK Opatija će obilježiti gostovanjima, predstavama i izložbama

Nizom atraktivnih i zanimljivih događanja Gradska knjižnica i čitaonica ”Viktor Car Emin” iz Opatije uključit će se u Hrvatski mjesec knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog. Kako su najavili iz opatijske knjižnice, u tom će se razdoblju odvijati bogat program – gostovat će hrvatski autori i autorice: Ivana Bodrožić, Bruno Šimleša, Ingrid Divković i Alis Marić (blog Čitaj knjigu), te Anđa Marić. Uz to bit će tu i predstava ”Život u koricama: priča o knjizi”, izložba ilustracija u djelima Ivane Brlić Mažuranić, te predstavljanje novih usluga.

Predstavljanje knjige Ivane Bordrožić održat će se 20. listopada u 18 sati, Bruno Šimleša u Opatiju će stići 3. listopada u 19 sati, a Anđa Marić svoj će književni prvijenac, u programu organiziranom u suradnji s Osnovnom školom ”Rikard Katalinić Jeretov” Opatija predstaviti 11. studenog u 13.30 sati. Tijekom mjeseca posvećenog knjizi, svoj će opus predstaviti i Ingrid Divković i Alis Marić s bloga Čitaj knjigu.

Knjižničari će pripremiti izložbu ”Ilustracija u djelima Ivane Brlić Mažuranić” u prostoru knjižnice koja će se moći pogledati tijekom cijelog mjeseca. Održat će se i akcija ”Preporuči mi dobru knjigu” u kojoj će korisnici upisivati preporuke za čitanje namijenjene drugim korisnicima.

– Povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, koji se obilježava 11. studenog, održat će se akcija opraštanja zakasnine uz povrat posuđene građe. Akcija će trajati od 7. do 12. studenog. Osim jednodnevnih programa bit će predstavljena i nova usluga. Naime, korisnicima je omogućeno da online produže već posuđenu građu, najavila je knjižničarka Tanja Badanjak.

Niti najmlađi korisnici neće ostati zakinuti tijekom ove manifestacije, pa će se tako održati Čitateljski klub za djecu ”Mali istraživači” 10. studenog u 18 sati i zanimljivi program ”Djeca svijeta”, predavanja o kulturama i običajima diljem svijeta kroz iskustva djece – 19. listopada i 9. studenog u 18 sati

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...