Početna - IZDVOJENO -  Hrvatski nogometni savez donira milijun eura za kamp na Rujevici
rujevica kamp
web

 Hrvatski nogometni savez donira milijun eura za kamp na Rujevici

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio je prošli tjedan gradilište Trening kampa za nogometaše na Rujevici, u pratnji predsjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotee Pešić Bukovac, pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igora Načinovića i direktora tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Deana Šćulca.

Šuker je tom priliko izjavio kako će HNS donirati milijun eura za izgradnju ovog kampa za trening nogometaša. „Ovakva infrastruktura potrebna je hrvatskom nogometu. Imamo dobru ligu i izvrsnu reprezentaciju, ali nam nedostaje infrastruktura koja odgovara standardima UEFA-e. Trening kamp na Rujevici trebao bi postati županijski centar za mlade nogometaše. Hvala HNK Rijeci, Gradu Rijeci i svima koji su se u teškoj ekonomskoj krizi odlučili graditi ovakvu infrastrukturu i novi stadion. Nogomet je rastući biznis u svijetu, a Hrvatska mora ići ukorak sa europskim standardima. Ovakva infrastruktura kakva se gradi na Rujevici trebala je biti izgrađena prije 20 godina“, kazao je Šuker te pozvao i druge klubove, gradove i županije da čim prije pripreme svu potrebnu dokumentaciju i počnu graditi svoje trening kampove, kao regionalne centre kakvi Hrvatskoj nedostaju, a HNS će podržati njihovu izgradnju. Šuker je kroz odgovore na pitanja novinara komentirao i utakmicu Hajduk-Rijeka u Dugopolju, osudivši ponašanje navijača Hajduka na stadionu, izrazio je i nadu da će se situacija sa suspenzijom NK Zagreb riješiti u roku te pohvalio uspjehe riječkih nogometaša.

Hrvatski nogometni savez donira milijun eura za kamp na Rujevici. Direktor tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Dean Šćulac kazao je kako je ova donacija ugodno iznenađenje za svih i u HNK Rijeci su zahvalni HNS-u na toj odluci. „Svi radovi idu prema predviđenom planu i trening kamp će biti gotov u roku“, rekao je Šćulac. Predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac zahvalila je Šukeru na donaciji naglasivši kako Grad Rijeka podupire ovaj projekt. „Rijeka je prepoznata kao sportski grad koji je usprkos teškim vremenima izgradio gotovo svu potrebnu sportsku infrastrukturu, dvorane i bazene, a sada je došao red i na nogomet, odnosno trening kamp i novi stadion“, rekla je Pešić Bukovac.

Kada bude dovršen Trening kamp za nogometaše na Rujevici, bit će to sportski kompleks sa četiri nogometna terena s vrhunskim podlogama koje mogu zadovoljiti najviše zahtjeve profesionalnog sporta. Više nogometnih igrališta u trening kampu, izgrađenih po uzoru na velike europske klubove omogućit će optimalne uvjete za trening svih uzrasta HNK Rijeka, kao i stvaranje budućih vrhunskih prvotimaca kluba, pa je izgradnja novog treninga kampa preduvjet ostvarenja ambicioznih planova Škole nogometa za mlade kao i seniorske momčadi.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...