Početna - IZDVOJENO - Humanitarna akcija i koncert “Za Teov prvi korak”
teo

Humanitarna akcija i koncert “Za Teov prvi korak”

U srijedu, 9. prosinca 2015. u Malinskoj će se skupiti brojni glazbenici u sklopu humanitarne akcije “Za Teov prvi korak”. Teo Jelenović rođen je 3. rujna 2015. s dijagnozom artrogripoza, rijetkom bolešću (1: 20 000 poroda) koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića. Kod Tea su zahvaćene nogice (pri porodu su bile ukočene pod kutem od 90°) i rukice u laktovima moguće je savinuti samo do određene granice.

U našoj zemlji je ta bolest jako rijetka i nema puno iskustva u liječenju te su roditelji malog Tea pronašli kliniku u Njemačkoj (u Aschau im Chiemgau orthopädische Kinderklinik) koja je do sada imala preko 500 takvih slučajeva.

Za nastavak liječenja je potrebno prikupiti sredstva kako bi Teo jednog dana prohodao i samostalno koristio svoje ručice.

Teo je u klinici već boravio i već nakon prva dva tjedna postignuti su veliki rezultati što potvrđuje ispravnost odluke da je to prava klinika za Tea. Procijenjeni troškovi operacija, ortoza i fizikalnih terapija, koje će uslijediti nakon faze gipsanja po Ponseti metodi, odnosno višegodišnje liječenje, iznose oko 100 000 €.

Uz pomoć rodbine, prijatelja i znanaca prikupljena su sredstva koja su dovoljna za nekoliko tjedana. Budući da HZZO ne pokriva liječenje u inozemstvu jer ta bolest kod nas nije niti uvrštena na listu rijetkih bolesti, prijatelji obitelji pokrenuli su humanitarnu akciju u kojoj će se održati niz koncerata kojima su se odazvali brojni glazbenici!

Prvi koncert održat će se u Malinskoj, 9. prosinca 2015. a na njemu će vas zabavljati mala “Zvjezdica” Mia Negovetić, Damir Kedžo, Katja Budimčić, Mauro Staraj, Deno, Klapa Tramuntana, Klapa Kaštadi, Klapa Rašketa, Tamburaški sastav Boduli, Bona forma, L’Amour band i Grupa Insula.  Ulaz na koncert naplaćuje se po cijeni od 30 kuna a kompletan prihod od koncerta namijenjen je liječenju Tea Jelenovića. Akciju možete podržati i kupnjom zbirke poezije, skupine autora koja će se prodavati na ulazu na koncert. Zbirka se zove “Teov put do prvog koraka” a nastala je iz čiste ljudske dobrote i želje da se nesebičnim darivanjem dijela sebe pomogne jednom malom biću. Grupa autora, koju je okupio Nino Bijelac darovala je svoju poeziju s ciljem da kroz stihove duše u humanitarnoj akciji prikupe dio potrebnih sredstava za nastavak liječenja malenog Tea.

Humanitarna akcija “Za Teov prvi korak” trajat će do 30.12.2015., a sredstva možete donirati i putem žiro računa, otvorenog posebno za ovu humanitarnu akciju, u Erste & Steiermärkische bank d.d., na ime Asja Gencel, Novi Vinodolski.
HR 2424020063102950832  (za uplate iz inozemstva potrebno je navesti Swift / Bic : ESBCHR22 )

 

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...