Početna - IZDVOJENO - Humanitarni koncert Festival srca: Stotinu izvođača na Korzu za male srčane bolesnike
human

Humanitarni koncert Festival srca: Stotinu izvođača na Korzu za male srčane bolesnike

Humanitarni koncert Festival srca koji organizira udruga Veliko srce malom srcu održat će se danas na Korzu , s početkom u 12 sati. Kupnjom komada torte, balona ili dječjih uradaka Udruzi se doniraju sredstva od kojih će se kupiti medicinski uređaji za Dječju bolnicu Kantrida.

Udruga Veliko srce malom srcu je udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim manama i drugim srčanim bolestima. Cilj akcija Udruge je prikupljanje sredstava za medicinsku opremu, razvoj pedijatrijske kardiologije i organiziranje ostalih projekata Udruge.

Humanitarni koncert Festival srca na Korzu će započeti u 12 sati, a za glazbeni dio programa pobrinula se Hrvatska glazbena unija pa će tako u subotu nastupiti više od 100 velikih i malih izvođača. Neki od njih su Antonio Krištofić, Nina Kraljić, grupa E.N.I., Luka Nižetić, klapa Nevera i riječki dječji zborovi. Kako organizatori kažu, naći će se za svakoga ponešto, a predviđeno je da će program trajati do 15 sati.

Također, na Korzu će biti i velika torta u obliku srca promjera četiri metra i težine preko 200 kilograma, koju će donirati PIK d.d. Rijeka, a tortu će rezati i servirati učenici Ugostiteljske škole Opatija koji su se rado odazvali ovoj humanitarnoj akciji. Komad torte prodavat će se po cijeni od 10 kuna.

Prodavat će se i baloni u koje će građani moći upisati svoje želje i potom ih pustiti u zrak, a bit će organizirana i izložba i prodaja suvenira koje su izradile djeca.

Od prikupljenih sredstava planira se kupiti EKG monitor printer i EKG holter za Odjel pedijatrijske kardiologije Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Humanitarno događanje najavili su voditelj riječke podružnice udruge Veliko srce malom srcu Ivica Krmpotić, voditelj Odjela pedijatrijske kardiologije KBC Rijeka Neven Čače, Jasna Kalanj iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Izabel Dejhalla iz marketinga PIK d.d. Rijeka, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth i tajnica Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije Jadranka Čubrić.

Svi su se sudionici rado odazvali akciji te pozivaju građane da im se pridruže u subotu na Korzu i tako uz pjesmu i slatke zalogaje učine dobro djelo.

Humanitarnom koncertu Festival srca Grad Rijeka pruža logističku podršku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...