Početna - IZDVOJENO - Na Valentinovo Rijeka ustaje protiv nasilja nad ženama
protiv-nasilja

Na Valentinovo Rijeka ustaje protiv nasilja nad ženama

U utorak, 14. veljače, obilježava se V-Day, tijekom kojeg se diljem svijeta provodi kampanja One Billion Rising. Svrha ove akcije, kojoj je moto: “Drum! Dance! Rise!”, je da se kroz pjesmu i ples ukaže na problem nasilja prema ženama. Kampanja je pokrenuta 2012. godine, a svake godine provodi se u više od 200 zemalja te u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima je već dvije godine za redom bila i Rijeka.

Ove godine Rijeka će ponovno biti dio najjačeg globalnog pokreta protiv nasilja prema ženama, a događaj pod nazivom “Rijeka ustaje!”, u organizaciji udruge PaRiter i SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, održat će se u utorak, 14. veljače, u 12 sati.

Unatoč kiši, koja tradicionalno prati riječku manifestaciju, broj sudionica/ka raste pa će se tako događaj ove godine po prvi put organizirati na Kazališnom trgu, ispred HNK Ivana pl. Zajca. Ovogodišnja akcija One Billion Rising: Rise for Revolution 2017 djeluje kao širenje i ojačavanje započete revolucije, a fokusirana je na borbu protiv eksplotacije žena.

Koncept One Billion Rising akcije sastoji se od jednostavne plesne koreografije na pjesmu ‘Break the Chain’. Ples će, na Kazališnom trgu, predvoditi članovi/ce plesnih skupina Lost In Wonderland i Flame, a uz njih će zaplesati i članovi/ice nevladinih organizacija, volonteri i volonterke… Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke da dođu u utorak na Kazališni trg te plesom jasno poruče “Ne!” nasilju prema ženama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...