Početna - AUTOMOTO - Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata nije ostvarila dobre prodajne rezultate u Europi, ali ipak želi zagristi u dio tržišnog kolača koji pripada njemačkom trojcu.

Teško je boriti se u višoj srednjoj klasi, pogotovo ako ste proizvođač koji dolazi iz zemlje koja nije Njemačka. Modeli iz te zemlje odavno su ustoličeni kao najbolji primjerci u klasi, pa je ulazak na taj teritorij vrlo zahtjevan.

hyundai sonata1

Nova Hyundai Sonata može se pohvaliti nešto većim dimenzijama naspram prethodnika, iako dimenzijama prije spada u srednju klasu nego višu srednju klasu. Neki primjerci srednje klase imaju slične dimenzije. Ovaj automobil možda je najbolje promatrati kao direktnog suparnika Škode Superb ili Kia Optime. Navedeni modeli gađaju sličnu tržišnu nišu kao i Hyundai Sonata.

Dizajnerski se Sonata uvelike ogleda u nešto većeg Hyundai Genesisa i s njime dijeli velik broj značajki. Za sada su najavljeni  benzinski motori u rasponu snage od 151-193 KS. Obujam će biti dvije, odnosno 2.4 litre kod najsnažnijeg GDI motora. Mjenjači su ručni ili automatski, a oba dolaze sa šest stupnjeva prijenosa.

Cijenom će biti primamljiva kao i prošla generacija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda kreće 10. Zelena čistka i u Opatiji, pogledajte kako se pridružiti

10. jubilarna godišnjica održavanja izrazito uspješne kampanje pod imenom Zelena čistka stiže ovog vikenda, a obilježit će se na način ...