Početna - IZDVOJENO - Ikarska ribarska fešta
ika fešta

Ikarska ribarska fešta

Danas se u Iki održava tradicionalna ribarska fešta, a događanja počinju već u poslijepodnevnim satima.  Od 16:00 sati igra se memorijalni vaterpolo turnir Toni Ivančić, a snage će odmjeriti četiri ekipe: ”Family & Friends”, ”Lovranci pijanci”, ”Kvarner express” i ”Koga briga”.

D’Beni Band će sve pristne zabavljati od 21:00 sat pa do dugo u noć. U ponudi jela bit će lignje, papaline, morski pas i skuša na žaru. Vale će voditi večer, a publici će i „savjetovati“ kako da što bolje odigraju igru skidanja pršuta.

Ova Ikarska večer ima i novost pa će tako u 19:00 sati u Ikarski barkajoli u Vruju potopiti 400 butelja kvalitetnog vina. Tako će kavez s 400 boca malvazije Prelac iz istarskog Momjana biti spušten na 20 metara dubine u blizini podvodnih struja. Uz boce potopljen će biti i atest s porukom kako su , ”vinari su oduvijek znali da vino izronjeno s potopljenih brodova ima poseban okus” pa će danas potopljeno vino biti izronjeno nakon 12 mjeseci. Sredinom kolovoza 2016. Godine oo će bt izvašeno uz posebnu ceremoniju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...