Početna - IZDVOJENO - Impulse festival u Rijeku dovodi kultni Wovenhand
web

Impulse festival u Rijeku dovodi kultni Wovenhand

Nakon ovogodišnjeg i više nego uspješnog prvijenca, Impulse festival – višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture s naglaskom na glazbu – dobiva svoj nastavak i u 2015. godini. Od 20. do 26. 4. 2015. ponovno će glazba biti svugdje. U sedam proljetnih dana održat će se niz događanja koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu i otvaraju nove, drugačije poglede. Najvažniji segment su koncertne poslastice od kojih organizatori, Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, već predstavljaju i prvu.

Headliner ovogodišnjeg Impulsa projekt je karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni Wovenhand. Posljednji od sedam izdanih albuma, Refractory Obdurat,  pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu. Osim što će promovirati potonji album, riječkoj će publici pružiti nezaboravno iskustvo zbog kojeg je Edwards na glasu kao jedan od najboljih live izvođača američke nezavisne scene.

Tijekom posljednjih dva desetljeća njegov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendentalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan.

Koncert će se održati u OKC Palach u subotu, 25. 4. 2015.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...