Početna - AUTOMOTO - Inter Cars Učka 2014.
inter cars učka
arhiva

Inter Cars Učka 2014.

Čak 106 prijava zaprimljeno je za prvo izdanje automobilističke utrke “Inter Cars Učka 2014”, što je pravi pokazatelj koliko staza na Učki znači svim zaljubljenicima u auto sport, istaknuo je Igor Puž predsjednik AK Opatija motorsport.

Legendarna staza na Učki, 20. srpnja 2014. godine, ponovo će biti domaćin još jedne automobilističke utrke pod nazivom “Inter Cars Učka 2014”. Ovaj put je riječ o disciplini “Formula driver” koja je novost na hrvatskim stazama, a prva takva je sredinom svibnja održana u Buzetu. Okupljanje natjecatelja, tehnički prijam i verifikacija održati će se dan ranije, u subotu, 19. srpnja, u vremenu od 15 do 18 sati, na igralištu u Veprincu.  Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, osmišljena je po uzoru na talijanske autoslalome, a vozit će se na stazi duljine 2400 metara te će biti usporena sa 7 šikana, koliko ih je pripremljeno duž staze, dok će zavoji biti čisti. U nedjelju, 20. srpnja, s početkom u 9 sati kreću treninzi, dok utrka starta u 11 sati.

Prijavljeno je 40 talijanskih vozača koji će s vrhunski pripremljenim vozilima nastupiti promotivno te nam prezentirati ovu disciplinu.

Zbog podizanja atraktivnosti, organizatori su pripremili nagradnu igru za sve posjetitelje željne brze vožnje.  Kompletna manifestacija biti će začinjena i promotivnim vožnjama domaćih rally vozača, u kojima će oni najhrabriji gledatelji imati priliku stazu doživjeti sa suvozačevog sjedala. U potpuno kontroliranim uvjetima, prije starta utrka, Tomislav Muhivć prvak Europe na brdskim stazama, zatim Tomas Hrvatin, Marinko Stanić i Igor Puž dugogodišnji rally vozači, demonstrirati će svoje vozačke vještine te će uz posebne goste, provoziti i sve dobitnike besplatne promo vožnje. Izvlačenje sretnih dobitnika biti će izvršeno prije samog starta utrke, poručili su organizatori.

Zbog utrke će u nedjelju od 8 do 19 sati biti zatvorena prometnica od Veprinaca (oštarija Tumpići) do skretanja na makadamsku cestu koja vodi prema Lanišću. Obilazni prometni pravac je kroz tunel Učku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...