Početna - KULTURA - International Harvester
Foto: Kristijan Vučković

International Harvester

Drugi projekt školskog ansambla OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica pod nazivom International Harvester (Međunarodna žetva) – novomedijska je izložba koja će se održati u Malom salonu ( Korzo 24 u Rijeci) od 17. do 31. siječnja 2014. Ona je nastavak suradnje Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica započete 2012. godine.

Riječ je o osam plesnih izvedbi učenika OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica i njihove učiteljice i koreografkinje Kate Foley. Fokus ovog projekta je razvijanje senzibiliteta prema ekologiji, recikliranju te prirodi kao prostoru duhovnosti. Učenici školskog ansambla OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica sudjelovali su u nastanku kostimografije i plesa u ulozi cvjetova u vrtu, a kao inspiraciju uzimaju Findhorn vrt u Škotskoj. Tijekom višednevnih radionica od studenog 2013. do siječnja 2014. pripremali su i videomaterijale te su snimljeni njihovi portreti koje je zabilježio fotograf Kristijan Vučković.

Foto: Kristijan Vučković

Foto: Kristijan Vučković

Posebna zanimljivost su instrumenti na kojima će se izvoditi glazbena pratnja ove izlože te kostimi djece. Projekt Hearth – udruge Obala naših unuka, organizirali su radnu akciju za mlade kojoj je cilj bio prikupljanje smeća s plaza otoka Unije prošlog ljeta. Kate Foley, voditeljica školskog ansambla bila je sudionik akcije te je prikupila nerazgradivu plastiku, mreže, užad i razne prirodne materijale koji su implementirani u ovu izložbu.

Foto: Kristijan Vučković

Foto: Kristijan Vučković

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...