Početna - IZDVOJENO - Mošćenička Draga lansirat će svog pusta Gobu u svemir
foto: opatija.net

Mošćenička Draga lansirat će svog pusta Gobu u svemir

Tradicija je da se za završnicu karnevala pali pust kao glavni krivac za sve nevolje koje su se dogodile protekle godine, no Mošćenička Draga ima nešto drugačiju tradiciju – svog pusta Gobu ove Pepelnice po 37. put lansirat će raketom u svemir.

Ovakva ideja rodila se još davne 1969. godine prilikom spuštanja čovjeka na Mjesec, pa su tako stanovnici Mošćeničke Drage odlučili i svog Gobu poslati sa svoje rive u svemirska bespuća.

Kao i prijašnjih godina, i ove će godine suđenje pustu započeti kao prava kazališna predstava u kojoj sudjeluju tužitelj, branitelj i sudac, a sam Gobo će na suđenje stići u pratnji krvnika. Nakon završetka suđenja slijedi lansiranje lutke pusta na 20 metara dugačkoj raketi u svemir, a sve će biti popraćeno velikim vatrometom.

Istog dana, uz cijelu već spomenutu predstavu, održavat će se i Smotra pusnih zastava karnevalskih mjesta i gradova, što također vrijedi razgledati prije nego nam Gobo odleti u svemir.

I: putovnica.net

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Dobreću se svečano otvara novouređeni Sportsko-rekreacioni centar Dobreć

U subotu , 6. ožujka 2021. u 11,00 sati, na Dobreću se svečano otvara novouređeni Sportsko-rekreacioni centar Dobreć.Projekt uređenja SRC-a ...