Početna - IZDVOJENO - Program maškaranog ludila u Lovranu
Foto: Željko Šop/Cropix

Program maškaranog ludila u Lovranu

Na službenim stranicama Općine Lovran osvanuo je karnevalski kalendar, a prema kalendaru maškarano ludilo trajat će od 17. siječnja do 05. ožujka za kada je predviđeno paljenje Pusta i zatvaranje karnevala.

Bogat program koji je najavila Općina Lovran započinje u petak, 17. siječnja, u 17 sati dizanjem Pusta i karnevalske zastave.
Maškarano ludilo nastavit će se 15. veljače kada će se u 11 sati na Lovranskom mulu održati 13. Zubijada, odnosno natjecanje u ribolovu pod maskama. Istoga da odvit će se i dječja reduta koja će započeti u 16 sati u restoranu Kvarner, a navečer, u 20 sati na istom mjestu svi ćemo zatancati uz Pusni tanac. U restoranu Kvarner zatancat ćemo i u subotu 22. veljače i 01. ožujka s početkom u 20 sati.

U četvrtak 20. veljače, u 18 sati u restoranu Kvarner održat će se sastanak maškaranih grupa koje će sudjelovati u povorci te će upoznati s programom vrhunca karnavala, odnosno programom Međunarodne karnevalske povorke koja je zakazana za nedjelju, 23. veljače, od 14 do 17 sati, a kretat će se od hotela Excelsior do mula.

Još jedna dječja reduta održat će se i u subotu, 22. veljače, u 16 sati u društvenom domu Liganj. U nedjelju 02. ožujka, u naseljima Školarovo i Oprić, s početkom u 10 sati, održat će se Jajarski dan u kojme će sudjelovati karnevalske grupe Lovrana i Lovranščine.

Zatvaranje Karnevala dogodit će se na Pepelnicu, 05. ožujka, kada će se na lovranskom mulu u 18 i 30 sati zapaliti Pust i svečano zatvoriti Karneval.

Pokrovitelj Karnevala je Odbor za turizam i manifestacije Općine Lovran.

Dođite i vi na Karneval u Lovranu, dajte mašti na volju i pridružite se maškaranom ludilu!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...