Početna - IZDVOJENO - Istra spremno dočekuje predsezonu
rovinj
foto: web

Istra spremno dočekuje predsezonu

Ove će se godine u uređenje i obnovu turističkih kapaciteta na Poluotoku uložiti čak 130 milijuna eura, a dio investicija bit će završen do Uskrsa. Obnova nekih turističkih objekata bit će gotova do početka glavne sezone, dok će se ostali obnoviti i urediti u cijelosti iduće turističke godine.

Kriza nije zaustavila ulaganja u domaći turistički sektor, pa tako ni u Istri. Premda je povećan PDV na usluge u turizmu, posebice na smještaj što će turističke tvrtke dodatno opteretiti za deset do trideset milijuna kuna godišnje, to se ipak nije odrazilo na planirana ulaganja.

Tamošnja tvrtka Rivijera Adria, uz ulaganja na otoku Sveti Nikola nasuprot Poreču koja bi trebala biti gotova dogodine, za Uskrs otvara renovirani hotel Zagreb. Do kraja travnja rovinjska Maistra planira urediti šetnicu i plažu u uvali Lone te restoran u uvali Vilas Rubin koji bi trebali biti gotovi početkom svibnja. Pulski Arenaturisti ulaže u obnovu medulinskog hotela Belvedere koji će nakon uređenja dobiti četiri zvjezdice te umaški hotelijer Istraturist svoja ulaganja će privest kraju do početka ove sezone.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

TZ grada Opatija objavila Javni poziv – Potpore za turistička događanja u 2023. godini

Turistička zajednica grada Opatija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turistička događanja u 2023. g.“. ...