Početna - IZDVOJENO - Ivan Kovačić: Stipe Petrina me pokušao vrbovati da podržim SDP
ivan_kovacic_most

Ivan Kovačić: Stipe Petrina me pokušao vrbovati da podržim SDP

Saborski zastupnik i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić tvrdi da ga je Stipe Petrina pokušao vrbovati kako bi dao podršku SDP-ovoj vladi.

-Njegovo konstantno laganje i napadanje Mosta u zadnjih desetak dana ima prikrivene motive. Osobno sam spreman i otići na poligraf potvrditi da mi je nudio da podržim SDP, kako bi se time osigurala sredstva za naše lokalne zajednice u Primoštenu i Omišu – kaže Ivan Kovačić za tportal.

Smatra da Petrina nije vjerodostojan.

-On više nije vjerodostojan: malo je uz Most, malo je uz HRID, a malo bi htio biti nezavisan zastupnik. Od samog početka znao je kako Most funkcionira i nitko ga nije uvukao unutra. Tražio je suradnju, a ja sam bio kontakt osoba – dodaje omiški gradonačelnik odgovarajući na Petrinine tvrdnje za tportal da ga je upravo on nagovorio na zajednički nastup na izborima.

Petrina je naime izjavio da bi ‘bolje bilo da se to nije dogodilo’.

-Na koncu, sam Stipe Petrina prije izbora izjavio je da je ‘pojeo gov… kako se ne bi rasipali glasovi’. Dogovor je bio taj da, ako ne želi djelovati u sklopu naše platforme, uvijek može biti nezavisni zastupnik – nastavlja Ivan Kovačić.

Zastupnike Most-a teško je pogodio Petrinin prošlotjedni nastup u Slobodnoj Dalmaciji, gdje je izjavio da su zastupnici mahom skloni SDP-u, ali ih Petrov vuče prema HDZ-u.

-Lagao nam je da nije dao tu izjavu. Božo je sve javno demantirao i potom bio prozvan kao lažov, pa smo se morali ispričati jer nas je Petrina doveo u zabludu – objašnjava omiški gradonačelnik.

Njegov stav uoči nastavka pregovora o formiranju vlade i dalje je taj da Most mora ostati cjelovit jer je to jedini način da se provedu potrebne reforme.

-Samo cjeloviti Most može to uvjetovati, a reformska vlada bila bi najbolja opcija. Nije istina da bi ona bila slaba; može biti takva samo ako se reforme ne budu provodile i srušila bi se jedino u slučaju nerada i laži. Neka pojedinci malo smanje svoj ego i vide što je najbolje za državu. Promjene trebamo pokrenuti i dovršiti, a poslije toga – ako hoće izbore, neka im izbora… – zaključuje Kovačić.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...