Početna - IZDVOJENO - “Iz Rija na Kantridu”Olimpijski dan u Rijeci
olimpijski dan

“Iz Rija na Kantridu”Olimpijski dan u Rijeci

U subotu, 10. rujna 2016. godine, s početkom programa u 10,00 sati na stadionu Kantrida, održat će se Hrvatski olimpijski dan, sportska manifestacija u povodu godišnjice osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ove godine manifestacija će djelovati pod krilaticom „Iz Rija na Kantridu“ te će u zraku  zavijoriti Olimpijska zastava zahvaljujući iskusnim članovima padobranskog kluba „Krila Kvarnera“ u čijem skoku će posjetitelji moći uživati odmah po početku programa. Nakon pozdravnog govora i osvrta na nedavno završene Olimpijske igre u Rio de Janeiru, posjetitelji će imati priliku  zaigrati na riječkom stadionu gdje će se održati natjecanje roditelja i djece te revijalno natjecanje uzvanika. Sportskim terenima prošetat će i naši olimpijci, a Foto Kurti pobrinut će se zabilježiti šaljive trenutke.

Zajednica sportova PGŽ i Riječki sportski  savez  u suradnji s klubovima omogućuju direktan pristup brojnim sportovima, komunikaciju s malim sportašima i trenerima koji su Vam na raspolaganju u sredinama u kojima živite i radite.

Proteklih godina održavanjem HOD-a na Korzu poticali smo građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom. U olimpijskoj godini stadion Kantrida na dva sata postat će mini olimpijsko selo. Dođite, izaberite sport!

Prošetajte stadionom na kojem je atletičarka Kvarnera, Sara Kolak marljivo trenirala i osvojila olimpijsko zlato. Posebnost ovogodišnjeg programa je i demonstracija vodenih sportova (11,00 sati) koji će prvi put imati priliku pokazne treninge održati u moru.

Uz demonstraciju, detaljne informacije posjetitelji će moći prikupiti   na postavljenim štandovima na kojima će biti dostupan i  „Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove“. Navedni vodič može se preuzeti i na  na web stranicama Riječkog sportskog saveza (http://rss.hr/) i Zajednice sportova (http://sport-pgz.hr/).

Promovirajući važnost bavljenja sportom, Klub riječkih olimpijaca i Savez školskih sportskih društava PGŽ pokrenuli su projek „Olimpijci u školskim klupama“.  Tijekom prvog  tjedna škole  organizirani su posjeti osnovnim školama.  Vaterpolist  Samir Barać i košarkaš Aramis Naglić posjetit će Osnovnu školu Kantrida, atletičarka Vera Begić i aktualni vaterpolist sa srebrnom medaljom  iz Rija, Ivan Krapić, Osnovnu školu Gornja Vežica, a boksač Mario Šivolija i vaterpolist Zoran Roje pozdravit će učenike Osnovne škole Kozala.

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD), čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje  sportom.

Promičući olimpijske vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima, HOD je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja  se obilježava 10. rujna na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja, posjetitelje se poziva da odjenu bijele majice te da kretnjom naprave prvi korak … Iz Ria dođite na Kantridu, a u nedjelju, 11.09., vrijedi otići putem Platka gdje ćete u sklopu Festivala sportske rekreacije napraviti drugi korak… prema zdravom načinu života.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...