Početna - IZDVOJENO - Izabrana kraljica Sjevernog Jadrana
izbor za kraljicu sj jadrana
foto: web

Izabrana kraljica Sjevernog Jadrana

Izbor za Kraljicu Hrvatske jedan je od najstarijih i najprestižnijih izbora u Hrvatskoj. Održava se od 1994. godine, uz brojna prednatjecanja. Svaki dio Hrvatske na prednatjecanju bira po tri finalistice koje putuju na glavni izbor u Zagreb, a djevojka koja ponese titulu Kraljice Hrvatske, putuje na izbor za Kraljicu svijeta.

Regionalni izbor za Kraljicu Sjevernog Jadrana održao se u Rijeci u Caffe bar – night baru Karolina. Izbor se održao u organizaciji bivše Miss Primorsko Goranske županije te Miss Elegancije Europe Ive Frankić te Majde Kolak, vlasnice modne agencije „M&M“, ujedno i držateljice licence za kraljicu sjevernog Jadrana (Istra, Rijeka i okolica, Gorski kotar i otoci).

Između deset kandidatkinja žiri je odabrao tri najljepše, lentu kraljice sjevernog Jadrana ponijela je Martina Azić. Dvije pratilje, odnosno princeze su Ana Franulović i Nika Širola, a same djevojke odabrale su za kraljicu simpatičnosti Vedranu Dujmić, prošlogodišnju kraljicu Riječkog karnevala.

Glamurozni izbor za kraljicu Hrvatske održati će se u Zagrebu, 12. svibnja 2014. godine.

Izbor Kraljice Hrvatske je rado gledana priredba diljem zemlje. Mnoge pobjednice regionalnih i finalnih natjecanja postale su poznate uspješne i ugledne osobe.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...