Početna - IZDVOJENO - Izložba umjetnice Nade Golob Popović

Izložba umjetnice Nade Golob Popović

U Caffe baru TIK-TAK u Opatiji održat će se u srijedu, 22. siječnja, u 18 sati, otvorenje izložbe slika opatijske slikarice Nade Golob Popović.

Nada Glob Popović rođena je u vrijeme Drugog Svjetskog rata u malom mjestu pored Karlovca. Poslije rata s roditeljima dolazi u Opatiju gdje polazi u prvi razred osnovne škole. Srednju školu i Ekonomski fakultet završava u
Rijeci.
Profesionalnu karijeru započinje u tadašnjem poduzeću Liburnija. Zbog malog broja školovanih kadrova u to vrijeme,
te općih političkih prilika, sa 27 godina postaje direktorica Tvornice ribljih konzervi Ika. Od tada pa nadalje, obnašala je više rukovodećih dužnosti, a u mirovinu odlazi sa mjesta direktorice Poslovne jedinice Opatija u sastavu Riječke banke, prethodnice današnje Erste banke. Bez ikakve formalne naobrazbe u pedesettrećoj godini
počinje slikati. Na prijedlog prijatelja, obraća se za pomoć velikom opatijskom i hrvatskom slikaru Ivi Kalini. Iako već tada narušenog zdravlja, Kalina joj počinje davati poduku iz osnova slikarskih tehnika te povijesti umjetnosti. Ovo “naukovanje”, Nadi je bilo vrlo korisno, ali je relativno kratko trajalo jer se Kalina razbolio i nažalost, prerano preminuo.
Nakon nekog vremena se osmjelila, te počela javno na izložbama, pokazivati svoje radove. Do sada je imala 10 samostalnih izložbi u Opatiji i Lovranu, a sudjelovala je na više skupnih izložbi.

Na ovoj jedanaestoj izložbi Nada Golob Popović prikazuje djelić atmosfere u Opatiji i Voloskom na prijelazu iz 19. u 20.stoljeće.

Izložba će biti otvorena do 13. veljače, stoga svi ste pozvani posjetiti i vidjeti umjetnička djela ove opatijske slikarice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...