Početna - IZDVOJENO - “Dani mimoza” u Opatiji
ilustracija: web

“Dani mimoza” u Opatiji

“Dan mimoza” je nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora. Od ove teške bolesti uglavnom obolijevaju žene mlađe od 45 godina, koje su još uvijek radno aktivne.
Obzirom da se prema najnovijim podacima Svjetske zdravstvene organizacije rak vrata maternice po učestalosti tumora u ženskoj populaciji nalazi na drugom mjestu te je i drugi najčešći uzrok smrti žena oboljelih od raka u svijetu, važnost inicijative prepoznao je i Grad Opatija, koji se od ove godine priključuje obilježavanju “Dana mimoza” kroz institucije Opatija – zdravi grad, Socijalno vijeće Grada Opatije, Centar za socijalnu skrb Opatija, te Gradsko društvo Crvenog križa Opatija.

Inače, ova se akcija održava po sedmi put u Primorsko-goranskoj županiji u organizaciji Lige protiv raka PGŽ-a, Kluba Mirta, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a i Grada Rijeke. Iz tog razloga, članice Foruma žena SDP-a Opatija i Ženske inicijative HNS-a Opatija pozivaju građane Liburnije da se odazovu i pomognu u što kvalitetnijoj realizaciji ove hvalevrijedne akcije. Podjela brošura i ostalih informativnih materijala biti će popraćena tradicionalnom prodajom grančica mimoza, čiji je prihod namijenjen radu Lige. Štand će biti postavljen ispred opatijske Tržnice (u slučaju ružnog vremena u zgradi Tržnice) u subotu, 18. 01. 2014. od 10 do 13 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...