Početna - KULTURA - Izožba akademske slikarice Branke Marčeta
Branka Marčeta

Izožba akademske slikarice Branke Marčeta

U prostoru Caffe Bara TIK-TAK u Opatiji 07.Prosinca 2013. od 10 do 12 sati biti će postavljena izožba akademske slikarice Branke Marčeta uz druženje s autoricom i degustaciju tople čokolade.

Branka Marčeta, životopis:

Rođena 1932.godine u Virovitici. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu 1963.godine u klasi profesora Mila Milunovića. Član HDUR-a od 1966.godine. Izlagala je samostalno i skupno u zemlji i inozemstvu. Dobitnik Nagrade Općine Opatija 1990.godine i Nagrade HDLUR-a za slikarstvo 1992.godine. Bavi se pedagoškim radom. Živi i djeluje u Opatiji.

Branka Marčeta je samozatajna ali strastvena umjetnica koja svoj odnos prema likovnosti i slikarskom umijeću gradi na taženju i propitivanju oblikovnih, kompozicijskih i formalnih mogućnosti, a ne skriva se iza paravana dopadljivosti i medijske popularnosti. Ona čuva svoju slikarsku intimu od upornih nasrtaja svakojakih “artističkih” novotarija i njeguje finu spregu između motiva, dojma, inspiracije, interpretacije i umijeća ruke. Ne čudi, stoga, da njezina prštava likovna domišljatost uz pregalački rad traje već desetljećima. Okušala se u mnogim tehnikama, ali je po batiku koji je shvatila kao izazov, postala prepoznatljiva. Tehniku slikanja čistim bojama na platnu, prekrivajući ih voskom, usavršila je do zavidne razine izvedbe i ostvarila pojedine cikluse i čitave opuse, radove različitih motiva i dimenzija.

Mirjana Kos

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...