Početna - IZDVOJENO - Jačanje Opatije kao turističke destinacije
opatija
web

Jačanje Opatije kao turističke destinacije

Turistički rezultati ostvareni u prvoj polovici godine, koji bilježe značajan rast u odnosu na isti period lani, značajan su pozitivan trend, koji je definitivno jedan od potvrda atraktivnosti Opatije kao turističke destinacije, koja potvrđuje svoju kvalitetu na ovome zahtjevnome dijelu tržišta, te očito jača svoju poziciju.

Ulaganja koja je realizirao Grad proteklih godina, primarno ih usmjerivši u obogaćivanje turističke infrastrukture, ali i u sređivanje ostale (komunalne) infratrukture, pokazala su se kao putokazi i jj.drugima; mnogi privatni investitori odabrali su tako upravo Opatiju, kao mjesto za plasman svojih investicija i širenje posla u sektoru turizma.

Uz to, Opatija je, vidimo iz godine u godinu, ponovno postala zanimljiva filmašima. Naime, treća sezona poznate serije Crossing lines Film United-a (u vlasništvu producenta Ratova zvijezda i Indiana Jonesa) snimala je krajem travnja ove godine na raznim lokacijama u Opatiji.

Ovih dana u centru Opatije snima se nekoliko reklama, a početkom kolovoza u Opatiji započinje Solo Positivo Film Festival, koji se ove godine preselio u Opatiju.

Dodajmo k tome i informaciju koju su ovih dana objavili domaći tiskani mediji, na naslovnici (Novi list), kako prodajna cijena nekretnina u Opatiji premašuje one dubrovačke.

Uspješni ostvareni turistički rezultati u prvoj polovici godine svjedoče o jačanju poslovanja izvan sezone, što Opatiji kao destinaciji s cjelogodišnjim poslovanjem samo ide u prilog, točnije njezinom sektoru ekonomije, ali i ukupno.

Tome su pomogle i značajne,masovne, kvalitetne i zanimljive manifestacije koji su zahvaljujući kvaliteti i atraktivnosti izborile svoje stalno mjesto u kalendaru događanja, ali i bitna kulturna događanja koja redeovno privlače brojne goste i turiste.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...