Početna - GOSPODARSTVO - Jad i čemer liburnijskih obrtnika
Novac kovanice

Jad i čemer liburnijskih obrtnika

Danas smo, iz razgovora s gospođom koja već mjesecima pokušava otvoriti obrt, doznali kako zapravo funkcionira državni aparat. Doduše, znali smo da za svaki potrebni dokument koji treba ishodovati postoji određeno vrijeme koje mora proći, ali ne na ovakav način.

Naime, radi se o tome da je gospođa već prije ljeta i početka godišnjih odmora predala svu potrebnu dokumentaciju za otvaranje obrta i jedino što je čekala je da gospodin ovlašten za izdavanje potvrde o službenom početku rada izađe na teren i da posao može krenuti.

Međutim, kao što to obično bude, počeli su godišnji odmori i “svijet je stao”. Nitko nije mogao izaći na teren. Zašto? Jedna jedina osoba koja je zadužena za terensko poslovanje je na godišnjem odmoru i nema nikoga da je zamijeni. Potrebno je čekati da se vrati s godišnjeg odmora, a i kada se vrati, tu istu osobu dočekat će toliko posla da se otvorenje neće moći realizirati još neko vrijeme.

Koliko je to vrijeme, ne znamo, jedino što znamo je da je vrijeme novac, a dotičnoj gospođi to vrijeme ističe.
Državnih službenika ionako ima previše, pitamo se, jesu li svi istovremeno na godišnjim odmorima i doista nema nikoga u ljetnim mjesecima?!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...