Početna - IZDVOJENO - Jedina hitna pomoć u Hrvatskoj s jedinicom za velike nesreće i zimsko vozilo ima hitna PGŽ
hitna1

Jedina hitna pomoć u Hrvatskoj s jedinicom za velike nesreće i zimsko vozilo ima hitna PGŽ

Krajem prošlog tjedna u villi Antonio u Opatiji održana je svečanost povodom Dana Zavoda za hitnu medicinu PGŽ.Zavod za hitnu medicinu PGŽ obilježio je svoju 5. obljetnicu, a ujedno je to bila i 123. obljetnica obavljanja djelatnosti hitne medicine u Opatiji, Primorsko-goranskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

U Opatiji je 14. siječnja 1894. barun dr. Jaromir von Mundy utemeljio prvu organiziranu hitnu medicinsku službu u Hrvatskoj, te je Zavod za hitnu medicinu PGŽ odabrao taj datum kao Dan Zavoda.

Ravnatelj Zavoda Davor Vukobrat, dr.med. najprije se u svom obraćanju osvrnuo na neke povijesne detalje, a potom je ocijenio da je 2016.godina u radu Zavoda bila još uspješnija od prethodne. Nastavljen je kontinuitet svega onog dobrog što je bilo ostvareno u 2015.godini, stavivši naglasak na trajnu edukaciju vlastitog kadra i unapređenje sustava upravljanja kvalitetom, što je rezultiralo i stjecanjem prava na daljnje korištenje certfikata za međunarodnu normu ISO 9001. Sportskim rječnikom govoreći ravnatelj Vukobrat je rekao kako je Zavod za hitnu medicinu PGŽ u 2015. godini osvojio šampionsku titulu, a da je u 2016. godini uspješno obranjena titula prvaka Hrvatske.

Predstavnik Primorsko-goranske županije bila je stručna savjetnica u Upravnom odjelu za zdravstvo PGŽ-a Vedrana Fržop, dr.med., koja je čestitala  svim djelatnicima Zavoda njihov dan i zahvalila se na uspješnom radu, naglasivši kako je PGŽ kao osnivač Zavoda uvijek pratila, prepoznavala i podupirala sve potrebe ustanove, što će činiti i dalje. Istaknula  je da je PGŽ samo u zadnjih 5 godina nabavila za potrebe Zavoda ukupno 36 vozila za hitnu medicinu, čime je zanovljen gotovo kompletan vozni park Zavoda.

Zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr.sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr.med. vrlo se pohvalnim riječima izrazila o radu Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, ocijenivši ga ogledalom organiziranosti, humanosti i stručnosti. Pri tom je izrazila i nadu kako će Zavod za hitnu medicinu PGŽ šampionsku titulu ponavljati više godina.

Na kraju svečanosti  prezentirana su i dva nova vozila:  terensko vozilo za rad u zimskim uvjetima i prikolica – Jedinica za velike nesreće, što su svi nazočni s velikim interesom i razgledali. Oba ova vozila trenutno u Hrvatskoj ima jedino Zavod za hitnu medicinu PGŽ.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...