Početna - IZDVOJENO - Proglašeni najbolji sportaši grada Rijeke u 2016. godini
hnk rijeka
foto: HNK Rijeka

Proglašeni najbolji sportaši grada Rijeke u 2016. godini

Atletičarka Sara Kolak, vaterpolist Ivan Krapić, kuglačice Mlake, momčad riječkog nogometnog prvoligaša, atletičarka Milka Milinković, sportski djelatnicima Luka Denona i Branko Fibinger te Tin Lučin i Lovro Paparić ovogodišnji su dobitnici nagrada.

Početkom svake godine zbrajaju se sportski rezultati prethodne. Proglašeni su tako večeras najbolji sportaši grada Rijeke u 2016. Kod sportašica dileme nije bilo. Najbolja je zlatna s Olimpijskih igara u Riju, atletičarka Kvarnera Sara Kolak.

Rijeka mi je dala nešto posebno u ove dvije, tri godine koliko živim ovdje. Prošla sam onu srednjoškolsku fazu i upoznala puno prijatelja i jedna od većih želja mi je po završetku karijere ovdje živjeti. Negdje na Kantridi, uz smijeh je rekla Kolak.

Bivši kapetan Primorja Ivan Krapić proglašen je za najboljeg sportaša. Ivan zbog obveza u svom sadašnjem klubu, napuljskoj Acquachiari, nije nazočio dodijeli priznanja, a nagradu je primio njegov šestogodišnji sin Niko.

Titulom najbolje ženske ekipe u gradu okitile su se kuglačice Mlake. Nakon trećeg mjesta na Svjetskom kupu u Bolzanu, trećeg mjesta na završnici Lige prvaka u Bambergu na kraju su po drugi put uzastopno osvojile naslov prvaka Hrvatske. Logičan izbor.

Već nekoliko godina mi smo u vrhu, a ove godine smo na samom vrhu. Vjerujem da ćemo nastaviti i dalje s uspjesima. Cilj u sezoni pred nama je ponoviti prošlogodišnje rezultate, to je minimum. Uvjerena sam da možemo napraviti i nešto više, rekal je kapetanica ekipe Ljiljana Peroš.

Logičan je bio i izbor u kategoriji najbolje muške ekipe, priznanje je dodijeljeno riječkom nogometnom prvoligašu.

Odigrali smo odlično proljeće i još bolju jesen i zasluženo osvojili ovo priznanje. Nadam se da ćemo i za godinu dana dobiti ovo isto priznanje, kao prvaci Hrvatske. Znamo što nas čeka na proljeće i uvjeren sam da mi to možemo ostavriti, rekao je sportski direktor Bijelih Srećko Juričić.

Laskave nagrade Kluba riječkih olimpijaca” Mlada nada”, ove su godine otišle u ruke rukometaša Zameta Tina Lučina i vaterpoliste Primorja Lovre Paparića.

Ovo je za mene veliki podstrek za još bolji rad. Ove smo jeseni odigrali odlične utakmice u Europi, a na proljeće se možemo više posvetiti domaćem prvenstvu. Želim našoj reprezentaciji puno uspjeha u Francuskoj, za sada im dobro ide, rekao je Lučin, inače i sam odnedavno na širem popisu izbornika Željka Babića. Sličnog je razmišljanja i Paparić

Od malih nogu, još od škole vaterpola, cilj je ulazak u prvu momčad. Ja se još gradim kao igrač, tako da ćemo tek vidjeti kako će to izgledati. Sada sam član juniorske reprezentacije i to je prvi korak ka onoj seniorskoj. Tko zna, možda jednog dana dobijem i poziv izbornika A reprezentacije, rekao je Paparić.

Članica AK Srce, Milka Milinković najbolja je sportašica s invaliditetom grada Rijeke, a predsjednik ŽRK Zamet Luka Denona te trener u Kick boxing klubu Sušak Branko Fibinger proglašeni su najboljim sportskim djelatnicima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...