Početna - IZDVOJENO - Jesenske projekcije KineDok-a u Palachu, Palach, Rijeka // četvrtak, 20.10. // u 20 sati
kinedok

Jesenske projekcije KineDok-a u Palachu, Palach, Rijeka // četvrtak, 20.10. // u 20 sati

Međunarodni projekt KineDok nastavlja gostovati u Rijeci s projekcijama europskih dokumentaraca. U Palachu će se ovaj četvrtak 20.10. s početkom u 20 sati održati projekcija poljskog dokumentarca 6 stupnjeva.

Film je inspiriran Milgramovom teorijom o „šest stupnjeva odvojenosti“ koja tvrdi da se do svake osobe na svijetu može dođi preko šest osobnih veza. Filmska ekipa istražuje lanac veza između dva nasumično izvučena protagonista, Martine, mlade punk-rock glazbenice iz Varšave i Marca Antonia, farmera iz malenog meksičkog sela. Martina je izabrala svoju „vezu“, a onda je priča krenula. Pratimo kako su došli do meksičkog seljaka…

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja! Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavlja se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

Ulaz na sve projekcije je BESPLATAN.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...