Početna - IZDVOJENO - Danas u opatijskoj knjižnici književna večer s Ivanom Bodrožić
zora-knjiznica

Danas u opatijskoj knjižnici književna večer s Ivanom Bodrožić

U četvrtak, 20.10.2016. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici “Viktor Car Emin” Opatija bit će održana književna večer s Ivanom Bodrožić. Autorica je za zbirku poezije “Prvi korak u tamu” objavljenu 2005. godine nagrađena uglednom književnom nagradom Goran za mlade pjesnike. Za istu zbirku dobiva nagradu Matice hrvatske Kvirin, za najboljeg pjesnika do 35 godina. Pjesme su joj prevođene na razne europske jezike, a prijevod cjelovite zbirke Prvi korak u tamu izašao je na španjolskom jeziku. Roman “Hotel Zagorje” (Profil, 2010.) nagrađen je nagradama: Josip i Ivan Kozarac (Povelja uspješnosti); Kočićevo pero, Banjaluka – Beograd i Kiklop – za najbolje prozno djelo u 2010. godini.

Dobitnica je Večernjakove nagrade „Ranko Marinković“ (2. mjesto) za najbolju kratku priču u 2011. godini, a 2012. godine objavljuje zbirku pjesama “Prijelaz za divlje životinje” u izdavačkoj kući V.B.Z. Godine 2014. objavila je zbirku kratkih priča “100% pamuk” također u izdavačkoj kući V.B.Z.

U opatijskoj knjižnici predstavit će svoj novi roman – “Rupa”. Kroz žanr političkog trilera autorica se hrabro upušta u raskrinkavanje tranzicijskog društva duboko prožetog korupcijom i kriminalom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...