Početna - IZDVOJENO - Jesenske projekcije projekta KineDok u Palachu

Jesenske projekcije projekta KineDok u Palachu

Rijeka // 22.9. //četvrtak

Međunarodni projekt KineDok dolazi u Rijeku te nam donosi projekcije 13 dokumentarnih filmova na 2 lokacije. Nakon ljetne lokacije na Molo longu selimo se na jesensko-zimsku u Palach. U Palachu će se ovaj četvrtak 22.9. s početkom u 21 sat održati projekcija filma “Obitelj je zauvijek”, film koji je u Norveškoj pogledalo više od 1,9 milijuna ljudi i jedan je od najpopularnijih domaćih dokumentaraca u posljednjih deset godina. Topao i poetski dokumentarac o dvoje sedamdesetogodišnjaka – bratu i sestri, Magnar i Oddnyju koji svoj život provode na obiteljskoj farmi na zapadu Norveške. Farmu vode na isti način na koji ju je vodilo nekoliko generacija prije njih, a žive onako kako su brojni Norvežani živjeli prije no što su nafta i bogatstvo sve promijenili, u bliskom dodiru s veličanstvenim prirodnim okruženjem. Unatoč tome što ih je u današnje doba preteklo, njihovo vrijeme teče polagano. Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja! Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavit će se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

ULAZ na sve projekcije je BESPLATAN.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...