Početna - IZDVOJENO - Još 421 upisno mjesto za nove srednjoškolce
Foto: web

Još 421 upisno mjesto za nove srednjoškolce

Sutra, 25. kolovoza počinje jesenski rok upisa u srednje škole. U ljetnom upisnom roku svoje mjesto u srednjoškolskoj klupi našlo je 2.544 učenika, a čak devet srednjih škola u cijelosti je popunilo upisnu kvotu. Za jesenski ro ostalo je slobodno još 421 mjesto. Jesenski rok zbog popunjenosti neće imati:
Prva riječka hrvatska gimnazija, Prva sušačka hrvatska gimnazija, Gimnazija Andrije Mohorovičića, Gimnazija Eugena Kumičića Opatija, Salezijanska klasična gimnazija, Hotelijersko-turistička škola, Srednja škola za elektrotehniku i računarstvo, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju te Pomorska škola Bakar.

Samo jedno slobodno mjesto ostalo je u Medicinskoj školi za zanimanje medicinska sestra, Ugostiteljskoj školi Opatija za jednog kuhara i jednog konobara, Građevinskoj tehničkoj školi u koju se može upisati po jedan geodetski tehničar i dizajner unutrašnje arhitekture te tri građevinska tehničara. U tu skupinu spada i Prometna škola u kojojima mjesta za samo jednog vozača motornog vozila i jednog tehničara za poštanske i financijske usluge, kao i Ekonomska škola Mije Mirkovića koja je popunila cijelu upisnu kvotu za redovne učenike te raspolaže s još 14 mjesta za učenike s teškoćama u razvoju.

Prirodoslovna i grafička škola raspolaže s još 11 upisnih mjesta i to samo za zanimanja fotograf i grafičar tiska, kao i Elektroindustrijska i obrtnička škola u kojoj je 14 slobodnih mjesta te škola za primijenjenu umjetnost s 12 slobodniih mjesta. Najviše slobodnih mjesta ima Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička znimanja i to 13, dok Graditeljska škola za industriju i obrt ima još 34 slobodna mjesta. Također mjesta je još ostalo i u Trgovačkoj i tekstilnoj školi (21), Srednja talijanskoj školi (23), Strojarskoj škola za industrijska i obrtnička zanimanja (26).

Prijave za jesenji rok upisa trajat će do prvog dana rujna, a iznimka su programi koji zahtijevaju dodatne provjere znanja, jer za njih prijave završavaju 27. kolovoza, a već dan nakon, odnosno 28. i 29. kolovoza provode se dodatni ispiti. Isti dan kad se budu pisali, unose se rezultati dodatne provjere znanja, a učenici imaju pravo žaliti se na rezultate, ocjene, osobne podatke i ostale unesene podatke do 30. kolovoza. S prvim danom rujna zaključit će se odabir obrazovnih programa te se počinju ispisivati prijavnice. Krajnji rok za zaprimanje popunjenih prijavnica je 3. rujna, a iste učenici dostavljaju razrednicima koji ih dalje šalju Središnjem prijavnom uredu. Konačne ljestvice poretka učenici će moći vidjeti 4. rujna, a već sljedećeg dana moraju dostaviti dokumente koji su uvjet za upis u određene programe obrazovanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...