Početna - IZDVOJENO - Jučer 111 prekršaja u prometu na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Jučer 111 prekršaja u prometu na prometnicama PGŽ

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer je evidentirano počinjenje 111 prekršaja u prometu. Od tog broja, 18 počinjenih prekršaja odnosi se na prekoračenja brzine, osam prekršaja odnosi se na vožnju u alkoholiziranom stanju, kao i na vožnju bez korištenja sigurnosnog pojasa, dok se jedan prekršaj odnosi na vožnju bez zaštitne kacige.

Najveće prekoračenje brzine registrirano je na autocesti Rijeka-Zagreb, u 12.13 sati, kod vijadukta Zečeve Drage na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Vozilo slovenskih registarskih oznaka marke „ Audi“ kretalo se brzinom od 164 km/h.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, najveća koncentracija zabilježena je 45godišnjem vozaču mopeda marke „Peugeot“, kojega je policija sinoć oko 20 sati zatekla u ulici Luki u Rijeci kako upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,91g/kg. Osim navedenih prekršaja jučer su zabilježena i dva prekršaja vožnje s krivotvorenim ispravama, koje su počinila dvojica hrvatskih državljana starosti 26 i 68 godina upravljajući osobnim vozilima s ne pripadajućim registarskim tablicama. Prvog je vozača policija u prekršaju zatekla sinoć oko 23 sata u Trpimirovoj ulici u Rijeci, dok je 68-godišnji vozač u počinjenju prekršaja zatečen noćas na području Čavli. UpravIjao je vozilom koje nije registrirano niti tehnički pregledano, u vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije te pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg. Budući je postojala opasnost da će nastaviti daljnju vožnju, priveden je u prostorije policije. Obojica vozača, kao i svi ostali zatečeni počinitelji prekršaja, sankcionirani su u skladu sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa.
Osim prekršaja, u prometu se dogodilo i 17 nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. I ovom prilikom pozivamo sve vozače u prometu da se pridržavaju propisa u prometu kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih te općenito u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...