Početna - TEHNOLOGIJA - Kako će izgledati Windows 9

Kako će izgledati Windows 9

Windowsi 8 (8.1) već su stara stvar. Vrijeme je za popravni.

Unatoč redizajniranoj verziji Windows-a 8, odnosno nadogradnji pod imenom Windows 8.1, mnogi korisnici i dalje smatraju kako ovaj operativni sustav treba preskočiti jer ih podsjeća na Microsoftov promašaj poznat pod imenom Vista.

Dizajner Miguel Cruz, pokušao je dizajnirati koncept sučelja koje bi trebao donijeti idući Microsoftov operativni sustav Windows 9 koji bi se navodno trebao pojaviti negdje između 2014. i 2015. godine.

Kao što možete vidjeti, dizajner je odlučio preuzeti dio onoga što donose Windowsi 8 (i Windowsi 8.1), no smatra da Microsoft treba omogućiti da Windowsi 9 posjeduju plitki (flat) dizajn, kako u desktop modu, tako i u Metro UI-u, čime zapravo dodaje znatno ljepše okruženje koje se može uklopiti u novi Modern koncept koji Microsoft forsira.

windows 9

Svi lock-screen elementi su veći, a desktop dolazi s novim taskbarom s redizajniranim Start gumbom i ikonama koje djeluju pliće i prihvatljivije.

Cruz je također redizajnirao i Start ekran koji dolazi s novim pločicama koje se ljepše uklapaju u stil dizajna. Tu je i poboljšani pristup datotekama, kao i novi pretraživač (search) koji se može pokrenuti jednostavnim “tapom”.

Bilo bi zanimljivo kada bi netko iz Microsofta ovo prokomentirao, no to se zasigurno neće dogoditi, jer oni uvijek imaju neku svoju viziju.

Mi bismo zlurado rekli kako bi korisnici Windows PC računala bili najsretniji da Windows Phone platforma u potpunosti propadne, jer će onda Microsoft možda odustati od toga da nam desktop računala siluje izgledom ekrana telefona piše vidi.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...