Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Kako opremiti dječji kutak za učenje
Dječja soba

Kako opremiti dječji kutak za učenje

U dječjoj sobi i u radnom kutku vašeg školarca trebale bi biti zastupljene tople i vesele boje koje pozitivno utječu na raspoloženje.

Dijete ne mora imati svoju sobu, ali zato mu je vlastiti radni kutak neophodan. Prostor za pisanje domaćih zadaća i učenje treba biti ugodan i izoliran od buke kako bi se vaš školarac od prvog dana škole mogao posvetiti svojim školskim obvezama.

Evo i nekoliko savjeta:

– Ako u stanu nemate dovoljno mjesta za radni stol poslužit će vam i kuhinjski. Ne brinite se, djeci to ne smeta jer im je od radnog stola daleko važnije da imaju dovoljno prostora za igru.

– Stolna lampa treba stajati s lijeve strane, ako dijete piše desnom rukom i obrnuto ako je ljevak. Najbolje su žarulje od 40 vati, jer one ne bliješte previše. Ako je njihov radni kutak nedovoljno osvijetljen, dijete će se više naprezati, brzo umarati i na kraju krajeva, pokvariti vid.

– Što u školi za vrijeme nastave, što kod kuće dok uče, školarci veliki dio dana provode sjedeći. Da bi se pravilno razvijalo i da ne bi krivilo kičmu, dijete mora naučiti kako se pravilno sjedi. Dijete treba priljubiti leđa uz naslon stolice tako da mu stopala istovremeno budu cijelom površinom oslonjena na pod. Stolica ne smije biti previsoka jer će djetetu noge visjeti, a opet ne smije biti ni preniska, da se ne bi krivilo dok sjedi u njoj. Modeli s pomičnim naslonom i stolice koje se podešavaju po visini su najbolji izbor. Znanstvenici kažu da bi idealno bilo da dijete do kraja srednje škole promijeni tri stolice.

– U dječjoj sobi i u radnom kutku vašeg školarca trebaju biti zastupljene tople i vesele boje koje pozitivno utječu na raspoloženje, koncentraciju i na radnu sposobnost. Jake boje poput crvene, ljubičaste i zagasitoplave nisu dobar izbor za bojenje zidova i krupne komade namještaja jer izazivaju razdražljivost, umor i brzo zamaranje, ali idealne su za detalje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...