Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Kakva bi trebala biti vaša idealna cipela
foto: Pixsell

Kakva bi trebala biti vaša idealna cipela

Što reći za idealnu cipelu? Je li to ona cipela koja vam se sviđa ili je to cipela koja vam je udobna? Je li bitna boja, štikla, zaobljen ili “špičast”? Volite li platformu ili balerinku?
Kakve god da cipele volite, bitno je da se vaša noga u njoj osjeća udobno i da nije pod velikim opterećenjem. Je li onda štikla idealna, pitamo se?

Prilikom kupnje cipele svakako je poželjno obratiti pozornost na nekoliko stvari: da unutrašnjost cipele bude anatomski oblikovana, da održava tonus stopala, visina pete je dva u pol centimetra, ta visina je idealna jer se težina ravnomjerno raspoređuje na petu i prednji dio stopala. Zdravije je nositi cipele sa zaobljenim vrhom nego one koje idu u špic, tako da se svi prsti mogu udobno smjestiti. Stražnji dio cipele mora biti stabilan, ali ne previše krut da ne bi pritiskao petu.

Prilikom kupovanja obratite pozornost na potplate, one moraju biti fleksibilne tako da se nožni prsti pri hodanju mogu savijati.

Treba izbjegavati ženske cipele izrađene od plastičnih, te općenito sintetskih materijala. Poželjno je da cipele budu od prirodnih materijala koji omogućuju stopalima da dišu te sprečavaju ili barem ublažavaju znojenje jer vlažan ambijent pogoduje razmnožavanju bakterija i gljivica, a time i pojavi kurjih očiju, žuljeva, rana i infekcija.

Svakako razmislite prije sljedeće kupnje!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...