Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Da je sedam od osam nacionalnih manjina dalo podršku SDP-u je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati dati objašnjenje
karamarko hdz
foto: HDZ

Karamarko: Da je sedam od osam nacionalnih manjina dalo podršku SDP-u je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati dati objašnjenje

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je izlazak na slobodu Ive Sanadera, istraživanje Crobarometar, nacionalne manjine, pregovore s Mostom i konzultacije kod predsjednice.

Pitali su ga o istraživanju Crobarometra prema kojem je HDZ druga stranka.

“Vidio sam to, mislim, to je već komedija. Ajmo ukinuti izbore. Neka Ipsos puls određuje tko će pobjeđivati i tko će biti u parlamentu. Neka Ipsos puls i kreira Vladu. Što će nam izbori? Mi smo pobijedili na izborima, tjedan dana nakon toga gledamo kako baš i nismo mi pobijedili jer cijelo vrijeme neki upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, tj. SDP, a nas dobitnike gubitnicima. Doista inverzna situacija koja nije dobra, ne trebaju zavaravati narod koji se ne da zavarati”, dodao je predsjednik HDZ-a.

Novinarima je potvrdio da će na današnjim pregovorima s Mostom podržati njihov zahtjev za proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa.

“Mi već tri godine o tome pričamo u stranci i to je bila i naša ideja s kojom smo htjeli ići nakon izbora”, rekao je.

Komentirao je nastavak pregovora i konzultacije kod predsjednice.

“Idemo dalje, veselim se i ovim pregovorima da napokon završe. Mislim da svako daljnje odgađanje i odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku, nije dobro za naše gospodarstvo, nije dobro za našu sigurnost, nije dobro za našu djecu koja trebaju negdje raditi. Prema tome, veselim se i veselim se susretu kod predsjednice. Vjerujem da će uskoro doći do raspleta, pozitivnog za nas”.

Demantirao je novinare koji su ga pitali za komentar da je sedam od osam nacionalnih manjina dalo podršku SDP-u.

“Nije. To je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe. To je mala obmana, i još jedna jučer stvar koja mi se nije naprosto dopala u njegovoj izjavi, da su diskriminirane nacionalne manjine ako ne sudjeluju u kreaciji. Nacionalne manjine nisu stranka, to je klub od kojeg se očekuje da bude konstruktivan, prije svega prema interesima svojih nacionalnih manjina”, zaključio je Tomislav Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...