Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Milanović svoje frustracije ne bi trebao ovako prosipati
karamarko izjava utorak
foto: HDZ

Karamarko: Milanović svoje frustracije ne bi trebao ovako prosipati

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se novinarima u pauzi konstituirajuće sjednice Sabora.

Novinari su predsjednika HDZ-a pitali za komentar izjava Zorana Milanovića o savjesti MOST-a i podršci saborskoj većini u kojoj ima kriminalnih, špijunskih i proustaških elemenata.

“Imamo saborsku većinu, izabrali smo predsjednika. Milanović svoje frustracije ne bi trebao ovako prosipati. Nije me to iznenadilo. Ovaj dan bi se trebalo čestitati, moramo što prije stvoriti vladu, a ne na ovakav način se obračunavati. Nije to dobro. Morat ćemo brzo stvoriti Vladu reformi, to je jedini način da izađemo iz gospodarskih neprilika. Bitni su ministri koji će biti. Ima nekih naznaka, dogovarat ćemo o svakom posebnom, morat će imati debele reference”, kazao je Karamarko.

Petrov je tražio sedam ministarstava.

“Oni mogu dobiti sva ministarstva na svijetu ako imamo kvalitetne ljude. Ako ne postoji kvalitetna što će nam podjele”, rekao je Tomislav Karamarko.

Reiner će vratiti ugled Saboru?

“Apsolutno, mislim da će to biti dobra priča sa njim”, smatra.

Kako komentirate podršku Leke novom predsjedniku Sabora i suzdržanost SDP-a?

“Mogu mu čestitati na sportskom držanju. Ne znam što bi trebalo značiti ta njihova suzdržanost, to nije dobro u ovom trenutku”, rekao je Karamarko.

Spominju li se osobe iz PBZ-a i Agrokora?

“Spominju se, ali ne bih komentirao”, kazao je.

Hoće li to biti vlada krupnog kapitala?

“Vlada reformi, a ne krupnog kapitala, ona koja će stvoriti uvjete za poduzetništvo. Politika svime upravlja, stvara okvir, ali moramo struci dati prioritet, prioritetna su ministarstva. Ministri su menadžeri, ali moraju biti stručni. Ne možemo eksperimentirati sa lošim rješenjima”, rekao je Tomislav Karamarko.

Proračun?

“To ćemo sa mandatarom razgovarati, proučio je IFO materijale i sad idemo dalje, Orešković jedva čeka da počne raditi”, najavio je predsjednik HDZ-a.

Kako komentirate najavu promjene naziva Sabora?

“Možemo razgovarati o tome”, kazao je Karamarko.

Što kažete na najave Mosta da će plaće ići na 9900 kn?

“To sam ja najavio, od 25 do 30 posto, to sam ja najavio, a ne Most. Mi ćemo s mandataraom uskladiti neke stvari, njegova će biti zadnja”, jasan je Tomislav Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...