Početna - IZDVOJENO - Hrvatski državni Sabor, zašto ne? Ne vraća nas u prošlost
screenshot

Hrvatski državni Sabor, zašto ne? Ne vraća nas u prošlost

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zadovoljna je što se Sabor uspio konstituirati iz drugog pokušaja, a čestitala je i novoizabranom predsjedniku Sabora Željku Reineru. Svim zastupnicima je poželjela uspješan rad, a iako se kaže možda neće slagati u izjavama nada se da će se slagati u ciljevima odnosno da će raditi na dobrobit Hrvatske. Kad je riječ o sastavu Vlade navela je da to ne može predvidjeti jer to ovisi o koalicijskim dogovorima.

– U ovom trenutku nitko nije tražio nikakve produžetke. Tek smo na početku procesa. Budimo strpljivi. Vjerujem da će proces ići svojim tijekom kako treba i nadam se da ćemo imati stabilnu Vladu na kraju tog procesa – izjavila je predsjednica.

Iz govora novog predsjednika Sabora neki su iščitali povratak u prošlost jer je spomenuo staro ime Hrvatski državni Sabor, no predsjednica kaže da se ne bi opterećivala nazivima.

– Hrvatski državni Sabor, zašto ne. To podržavam, to ne znači povratak u prošlost u smislu rada, možemo raditi samo u u cilju budućnosti. Prošlost ne možemo mijenjati, iz nje možemo učiti. Ali poruke koje sam iščitala su vrlo pozitivne poruke, pozivaju na zajedništvo koje i osobno zagovaram i pozivaju na zajednički rad, bez obzira na dosadašnja neslaganja – zaključila je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...