Početna - IZDVOJENO - Karamarko: HDZ će podržati rješenje o švicarcima ali i ukazati na nedostatke
tomislav-karamarko-2

Karamarko: HDZ će podržati rješenje o švicarcima ali i ukazati na nedostatke

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je da će HDZ poduprijeti Vladin prijedlog rješenja za dužnike u švicarskim francima, ali i ukazati na sve nedostatke predloženog zakona.

“Mi ćemo poduprijeti zakon, jer se na ovaj način ipak rješava problem 60.000 građana i njihovih obiteljji. To je težak problem koji opterećuje čovjeka. Međutim, ukazat ćemo na sve nedostatke ovog zakona. Mi ne znamo koliko će to koštati u konačnici. Znamo da će to sve platiti hrvatski građani, ne banke. S druge strane, podsjetit ćemo na one koji su isplatili kredite, što je s njima”, rekao je Karamarko novinarima u Saboru.

Iako smatra da je predloženo rješenje parcijalno, Karamarko je poručio kako je “HDZ zadnji koji bi opstruirao rješenje tako velikoj skupini građana”.

Optužio je Vladu da je tek počela reagirati na izbjegličku krizu iako su, kaže, planovi za to već davno trebali postojati.

“U momentu kada su Mađari počeli graditi ogradu bilo je jasno da je to skretnica prema Hrvatskoj. Nisu reagirali. Naprosto su nas obmanjivali svojim floskulama o tom problemu”, ustvrdio je Karamarko.

Po njegovu mišljenju, problem izbjeglica ima tri dimenzije – humanitarni, sigurnosni i socijalni.

“Ovi naši članovi Vlade pričaju o nekakvoj socijalizaciji nekih ljudi. Mi na taj način ne znamo čemu služi Hrvatska u cijelom tom projektu i ima li Europa zajednički plan. Što to znači socijalizirati i što to znači dati im radna mjesta u situaciji kada veliki broj naših građana seli van zato što nema radno mjesto. Rekao bih da je to vrlo neozbiljan pristup Vlade. Nemamo definiciju što se zapravo događa i koji su planovi s tim ljudima”, rekao je Karamarko.

Izvor: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...