Početna - IZDVOJENO - Karamarko: HDZ je 2011. ostavio uređenu zemlju spremnu za ulazak u EU – danas je ona zbog Milanovića u kaosu
hdz utorak
foto: HDZ

Karamarko: HDZ je 2011. ostavio uređenu zemlju spremnu za ulazak u EU – danas je ona zbog Milanovića u kaosu

Predsjednik Tomislav Karamarko u utorak je u središnjici HDZ-a  odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, HDZ-ov program reformi za oporavak gospodarstva, nastavak otvorenih razgovora s Mostom i mogućnost za stvaranje stabilne vlade…

U nastavku donosimo ključne poruke:

O SASTANKU U ŠIBENIKU

Očekujemo nastavak razgovora – to smo i najavili. I jutros – i jučer – sam rekao da ćemo nastaviti razgovore na tragu onoga što je zaključeno. Ostajemo otvoreni razradi ideja koje ima Most. Oni, također, moraju biti otvoreni za naše ideje. Idem u Šibenik na sastanak – zajedno sa suradnicima.

O NASTAVKU RAZGOVORA

Imamo naše prijedloge za Most – vjerujem da će razgovori biti dobri. Sutra neće biti sve riješeno niti ćemo imati sve definirano, ali htio bih da čuju naše prijedloge. Razgovori se trebaju nastaviti. Nije mi se pak jučer dopao ton i pokušaj Milanovića da nekoga napadne – počeo je spominjati kaznene prijave. Mnogo je njegovih suradnika s kaznenim prijavama.

O KOALICIJI I PROGRAMU

S Mostom možemo imati 85 mandata – to može biti jedna čvrsta saborska većina. Mogućnost za koaliciju s Mostom je, naime, velika. Imamo program. Svi imaju ideje da bi nešto trebalo mijenjati, ali mi znamo kako. To smo razradili u zadnje tri godine – zajedno s njemačkim IFO institutom. Imamo 50 pripremljenih dokumenata, te provedbene dokumente – što se tiče realizacije reformi o kojima svi pričaju. Jedino mi, dakle, imamo rješenja.

O SDP-ovu KAOSU

Pitate me za „HNS-ovo odbijanje velike koalicije“? Neprestance poručujem da ne znam kakva je perspektiva takve jedne koalicije. Je li g. Vrdoljak glasnogovornik g. Milanovića? Koji je jučer odbio mogućnost velike koalicije. Ako HNS ide u opoziciju, nadam se da će za njima i SDP. Kaos je nastupio kad je SDP, nažalost, pobijedio 2011. U lipnju 2011. smo završili pregovore s EU, zadovoljavali smo sve kriterije koje je EU tražila da bismo postali ravnopravna članica. Nakon što je na vlast došao SDP – ulazimo na Balkan. To je Milanović i njegova vlada.

O NOVIM IZBORIMA

Nekoliko puta sam ponovio – nastojimo izbjeći nove izbore. Ne smijemo trošiti vrijeme uzalud. Čeka se mišljenje ustavnih stručnjaka o pravu Predsjednice RH da sazove izbore bez konstituiranja Sabora. Imamo pokušaj Milanovića na Sabor konstituira na pet minuta. Te nametne oko 30 milijuna kuna novog troška.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...