Početna - IZDVOJENO - Karamarko ima sve bolji javni nastup, sve je vidljivija pozitivna promjena
karamarko
web

Karamarko ima sve bolji javni nastup, sve je vidljivija pozitivna promjena

Politički analitičar Davor Gjenero komentirao je sve bolji javni nastup šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. Kako predizborna kampanja odmiče, sve je vidljivija pozitivna promjena u Karamarkovom komunikacijskom stilu.

”Opušteniji je i ležerniji, stekao je sigurnost, konačno se javno nasmije, to jesu dobre promjene. Bez sumnje ima više samopouzdanja u nastupu, dobro je da se povremeno našali, da svisoka, ali ipak pristojno, reagira na prvokacije iz vlasti. Ono što se ni njemu ni HDZ-u nije smjelo dogoditi je da su dovedeni pod silnom Milanovićevom agresijom kao da su oni obnašali vlast i kao da se oni moraju braniti. Neobično je da vlast napada, a da se opozicija brani”, kaže Gjenero.

Dodaje kako je Karamarko pokazao da je pristojan čovjek, odgojen, da se građanski ponaša, da ne divlja u javnosti. S druge strane, u tom omekšavanju imidža nije išao predaleko.

”Očekivao sam da će rođenje djeteta iskoristiti za omekšavanje vlastitog imidža u javnosti. Razumljivo je zašto to ne radi, ali, da to radi, imao bi od toga koristi i vjerojatno ga spin doktori guraju prema tome”, istaknuo je Gjenero za direktno.hr.

”Rođenje djeteta mu je mogao biti šlagvort za otvaranje jednog cijelog kompleksa demokršćanskih tema, mogao je to iskoristiti za otvaranje priče o uređivanju društva prijateljskog prema obitelji i majčinstvu, što je jedna od legitimnih demokršćanskih tema. Gledajte EPP  i njihovu platformu za izbore u EP, što im je jedna od najvažnijih tema. Čini mi se da propušta iskoristiti, kad ima loptu na nozi, priliku da nametne svoju temu i temu u kojoj demokšćani mogu u javnosti biti jači od konkurencije”, kaže Gjenero.

Izvor: Direktno hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...