Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Milanović se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz koji pegla tuđe kartice
karamarko tomislav
web

Karamarko: Milanović se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz koji pegla tuđe kartice

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik HRT-a poručio je premijeru Zoranu Milanoviću da se ponaša kao pomahnitali Djed Mraz, koji u određenom datumu, s tuđom karticom koja je u debelom minusu, kupuje poklone i dijeli ih, zato jer mu to treba za izbore.

– Međutim, vlasnik te kartice su hrvatski građani i sve će to platiti hrvatski građani – kazao je Karamarko. Nove je odluke premijera Milanovića nazvao predizbornim populizmom.

Karamarko je odbacio Milanovićevu izjavu da je politička kukavica rekavši da je toMilanović, neuspješan premijer, koji se lažima dodvorava biračima i traži novi mandat.

‘Milanović je kukavica’

– Gospodin premijer tu i tamo ima neke čudne izjave. Biti politička kukavica nakon što tri i pol godine na čelu ove stranke pobjeđujem na svim izborima, i biti spreman služiti ovom narodu kada pobjedimo, to nije kukavičluk. Politički kukavičluk bi mogao biti neuspješni premijer. Politički kukavičluk je kad čovjek koji loše radi, koji je neuspješan, nema hrabrosti to priznati sebi i drugima – rekao je Karamarko te dodao da ne zna na čemu Milanović bazira svoj optimizam da će dobiti još jedan mandat u Vladi.

– Zadužio je državu za 100 milijardi kuna, izgubljeno je skoro 100.000 radnih mjesta, 100.000 ljudi je iselilo.. to je njegova osobna iskaznica, ne znam na što on računa – rekao je šef HDZ-a.

‘Agenti i sluge banaka su oni koji su Hrvatsku zadužili’

Karamarko je odgovorio i na Milanovićevu optužbu da je budući agent banaka jer ne podržava Vladin model rješenja problema za dužnike u švicarcima, nego se zalaže za tzv. crnogorski model.

–  Agenti i sluge banaka su oni koji su Hrvatsku doveli u dužničku ropstvo i zaduživali se za ovih 100 milijardi kuna od kojih hrvatski narod nema nikakve koristi – rekao je Karamarko te u nastavku objasnio kako je predložio crnogorski model  jer on podrazumijeva da štetu saniraju banke, dužnici i vlada, dok u Vladinom rješenju banke sve rješavaju. Karamarko smatra da je to još jedna Vladina populistička mjera, a da će u konačnici opet građani biti ti koji će plaćati.

O poznavanju enegleskog jezika

Na pitanje uči li engleski, kako je to premijer rekao, pod stare dane odgovorio je cinično – “da, sad sam u 97. godini, 98”, i nastavio:

– Naravno, služim se engleskim, ali ne prevodim Shakespearea. Ni jedan ozbiljan razgovor sa strancima, sve što sam radio, nije bilo bez prevoditelja. Pogotovo kao premijer – neću ulaziti u razgovore bez prevoditelja. Sudbina nekog dogovora ne može ovisiti o nijansama mog poznavanja engleskog jezika – dodao je.

– Vidjeli smo premijer navodno dobro govori engleski jezik, a vidjeli smo koliko je investicija ušlo u Hrvatsku. On je dobar anglist, ali vidite koliko je to koristi Hrvatskoj donijelo. Uvjet za dobrog premijera je da doista želi služiti svom narodu – rekao je.

‘Milanović želi u zadnji čas profitirati’

Karamarko je odbio jasno odgovoriti je li spreman na sučeljavanje s Milanovićem.

– Milanović tim sučeljavanjem želi profitirati u zadnji čas. Način na koji on to radi, osobnim vrijeđanjem, nije dobar. Ja njega nisam vrijeđao i neću vrijeđati. Ja želim hrvatskom narodu reći kako ćemo smanjiti broj nezaposlenih, ja želim hrvatskom narodu predočit naš program i našu perspektivu. Šta se on ima sa mnom suočavati, on mora objasniti hrvatskom narodu što je učinio, zašto je uvukao narod u mišju rupu. Sad vi želite da se sučeljavaju crno i bijelo, dobro i zlo. Ako bude potrebno mi ćemo to napraviti – rekao je.

Slučaj Linić: Netko mora dati ostavku

Govoreći o navodnom praćenju bivšeg ministra financija Slavka Linića od strane PNUSKOK-a Karamarko je rekao je da je i dosad bilo indicija da SDP zloupotrabljava neke dijelove sustava, a PNUSKOK sigurno.

– Ako je to tako, to je strašno i netko za to mora odgovarati, netko mora dati ostavku. U drugim državama, ako je to istina, za ovakve stvari padaju vlade – rekao je Karamarko.

Pakt s Josipovićem?

Nakon što je bivši predsjednik Ivo Josipović rekao da se Karamarko ne nalazi na popisu suradnika Udbe neki su se iznenadili i upitali je li na pomolu nova politička suradnja. Karamarko je danas to demantirao rekavši da nisu u paktu.

– Zamislite, za divno čudo, da ja, kojeg je Udba progonila, koji sam bio kod njih u prethodnoj operativnoj obradi, kome su prijetili da će biti procesuiran i tako dalje, nisam Udbin doušnik – ironičan je bio Karamarko, dodajući da su Josipović i on politički na dijametralno suprotnim stajalištima, ali ga može cijeniti jer je rekao istinu.

– Mi već imamo Domoljubnu koaliciju koja je uspješna, i koja pobjeđuje. Međutim, kada formiramo Vladu, kada svi vide naš program, tada me neće biti briga za ideološke podjele. Zanimat će me koliko žele da dobro živimo, koliko žele da Hrvatska prestane biti mišja rupa Europske unije – rekao je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...