Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Smanjenje javnog duga i deficita – prvi zadaci nove vlade
karamarko izjava četvrtak 2
foto: HDZ

Karamarko: Smanjenje javnog duga i deficita – prvi zadaci nove vlade

Predsjednik Tomislav Karamarko u ponedjeljak je u središnjici HDZ-a  odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, uspješne razgovore mandatara Tihomira Oreškovića u austrijskom Kitzbühelu, potrebu smanjenja deficita, današnji susret s braniteljima…

U nastavku donosimo ključne poruke:

O GOSPODARSKOM OPORAVKU

Apsolutno da je u interesu vjerovnika smanjenje deficita. On je ogroman – kao i dugovi. Prema tome, morat će se naći jedan balans između ove politike i potrebe smanjenja deficita. Bitno je, dakle, da se kreće u taj proces. Što je bitno reći za razgovor mandatara Oreškovića s investitorima u Kitzbühelu? Tko je i kada zvao Milanovića u ove četiri godine na jedne takve konzultacije? Uopće ga nisu doživljavali ozbiljno! Ovo je ozbiljan znak i poruka Hrvatskoj. Smanjenje deficita se mora ostvariti. Mandatar u razgovoru s kandidatima inzistira upravo na uštedama. Rashodovnu stranu proračuna potrebno je smanjiti da bi se došlo u poziciju balansa.

O SASTANKU S BRANITELJIMA

Ovo je redoviti sastanak s braniteljima. Bila mi je čast danas susresti se s predstavnicima „Tigrova“ – bilo je na sastanku sedam njihovih zapovjednika. Te još određeni broj visokih časnika i ratnih zapovjednika. Razgovarali smo o situaciji u zemlji i onome što bismo željeli. Intencija i želje su iste – popraviti status hrvatskog gospodarstva. Ostaviti mlade ljude da rade u Hrvatskoj. Djeca branitelja danas trebaju naći posao u Hrvatskoj, a nisu to u mogućnosti. Svima nam je u interesu boljitak Hrvatske – zato se i nalazimo. Oni imaju svoje preferencije što se tiče mjesta ministra branitelja. Apsolutno smo to akceptirali i razgovarat ćemo o tome.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...