Početna - IZDVOJENO - OTVORENI POZIV MLADIMA RIJEČKIH POLITIČKIH STRANAKA
Kopleks Ristic

OTVORENI POZIV MLADIMA RIJEČKIH POLITIČKIH STRANAKA

Da li za razliku od gotovo svih političkih stranaka, koje u predizbornoj kampanji kulturu gotovo da nisu spominjale, njihove mladeži imaju ideju kakvu kulturnu politiku žele? A što je s onima koji su bili najžešći kritizeri riječkog kazališta u prošloj godini, a završetkom izbora su netragom nestali?

Na ovo pitanje odgovor bismo mogli dobiti  u četvrtak, 28. siječnja ove godine u 19:30 sati u HKD-u na Sušaku kada je na programu izvedba predstave “Kompleks Ristić”. Nakon predstave uslijedit će razgovor s predstavnicima i članovima mladeži riječkih ogranaka političkih stranaka i ostalom zainteresiranom javnošću. Tema je kakvu kulturnu politiku zastupaju, s posebnim naglaskom na ideju kakvo nam je, po njima, kazalište potrebno danas, osobito u kontekstu nacionalnih kazališta. Neposredni povod za ovaj razgovor je projekt kojom se riječko kazalište predstavilo na ovogodišnjem izdanju najznačajnijeg regionalnog festivala Bitefa, već spomenuta predstava “Kompleks Ristić”.

Ovim putem upućujemo otvoreni poziv predsjednicima i članovima svih mladeži riječkih političkih stranaka, članovima ostalih nacionalnih platformi za političko djelovanje mladih te članovima Savjeta  mladih Grada Rijeke da pogledaju predstavu “Kompleks Ristić” i potom sudjeluju u razgovoru koji će moderirati Nebojša Zelić, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Odaziv ili izostanak u ovom kontekstu pokazat će koliko je političkim strankama u Rijeci, posebice njihovim mladima, stalo do kulture.

Kontakt za najavu dolaska: Ured propagande 051.355.917, 355.924

Pozivamo:

SDP – Forum mladih

HDZ – Mladež HDZ-a

HNS

PGS

AM – AKCIJA MLADIH

HSS

LISTA ZA RIJEKU

HSP

LABURISTI

IDS – DDI

ARS – AUTONOMNA REGIONALNA STRANKA

SRPSKO NARODNO VIJEĆE

SDSS

PROSVJETA

COMUNITA DEGLI ITALIANI DI FIUME

UDRUGA ŽIDOVSKE OMLADINE

UDRUGA MLADIH ROMA

SAVJET MLADIH GRADA RIJEKE

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...