Početna - IZDVOJENO - Karamarko u Mostaru: BiH će imati punu potporu naše vlade na europskom putu – zajedno ćemo živjeti u EU!
mostar hdz
foto: HDZ

Karamarko u Mostaru: BiH će imati punu potporu naše vlade na europskom putu – zajedno ćemo živjeti u EU!

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak u Mostaru da se snažno zauzima za priključenje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji kako bi svi Hrvati zajedno živjeli u Uniji.

“Mi smo zainteresirani da BiH što je prije moguće uđe u Europsku uniju jer želimo da cijeli hrvatski narod bude u EU”, rekao je Karamarko novinarima prije početka završnog skupa za XI. Izbornu jedinicu koji je održan u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Pri tome je pojasnio da će nova hrvatska vlada za koju vjeruje da će biti HDZ-ova podržavati ostvarivanje jednakopravnosti Hrvata u BiH u odnosu na Srbe i Bošnjake u toj zemlji.

“Ne možemo se miriti sa situacijom u kojoj je hrvatski narod u BiH neravnopravan u odnosu na druga dva naroda. Dakle, Bosna i Hercegovina je naša domovina, za nju se borimo, za njezin integritet, ali uz ravnopravnost hrvatskoga naroda u cijelosti”, rekao je šef HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući BiH Predsjedništva izrazio je očekivanje da će HDZ-ova Domoljubna koalicija pobijediti na izborima u Hrvatskoj i u XI. Izbornoj jedinici.

“Siguran sam da će naša tri zastupnika biti dio Sabora Republike Hrvatske i da ćemo imati premijera Karamarka koji će zajedno s nama realizirati sve ove projekte koji će osigurati europsku budućnost BiH i apsolutnu jednakopravnost hrvatskog naroda u europski uspješnoj BiH”, istaknuo je Čović.  Nositelj liste za 11. Izbornu jedinicu Božo Ljubić ocijenio je predstojeće izbore povijesno važnim za Hrvate u BiH. Izrazio je očekivanje da će se, nakon pobjede Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima i Domoljubne koalicije s HDZ-om na čelu na predstojećim izborima, Hrvatska snažnije angažirati na izgradnji ravnopravnosti Hrvata u BiH i njezinu euroatlantskome putu.

Prije skupa kandidati s liste za XI. Izbornu jedinicu HDZ-ove Domoljubne koalicije položili su vijence i zapalili svijeće ispred središnjeg spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Mostaru, te su posjetili tamošnju bolnicu i sveučilište.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...