Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Željko Reiner je i dalje HDZ-ov prijedog za predsjednika Sabora
karamarko ponedjeljak
foto: HDZ

Karamarko: Željko Reiner je i dalje HDZ-ov prijedog za predsjednika Sabora

Tomislav Karamarko nakon sastanka s Božom Petrovom i predstavnicima u MOST-a rekao je da je akademik Željko Reiner i dalje HDZ-ov prijedlog za predsjednika Sabora.

“Mi sutra u pola 9 imamo klub. Saslušali smo prijedloge, razgovarali smo o konstituiranju Sabora, razgovarali smo o mogućnosti stvaranja Vlade kroz neko vrijeme. Sutra imamo klub, sve te probleme, i Sabor i Vladu, ja stavljam u isti paket koji ja moram riješiti sa svojim kolegama iz stranke. Mi imamo predsjedništvo ovih dana zbog togam, imamo Nacionalno vijeće”, rekao je Karamarko.

Komentirao je i nagađanja o predsjedniku Sabora.

“Razgovori su bili dobri, mislim da je to jedan progres. Sutra ćemo razgovarati, ništa ne donosimo samostalno. Gospodin Reiner je naš kandidat, mi smo ga nominirali i to je naše pravo, sutra ćemo razgovarati, mislim da je to demokratski. Oni su nam rekli što misle da je dobro. Sutra će točka dnevnog reda biti i Podolnjak. Nije dobro, gubimo vrijeme, mi inzistiramo da ne bude novih izbora, to je 120 milijuna nepotrebnog troška za ionako osiromašenu državu”, zaključio je Karamarko.

Ladislav Ilčić, čelnik HRAST-a iz Domoljubne koalicije prije toga je kratko izjavio da će se sutra na Klubu zastupnika u Saboru sve odlučivati.

Božo Petrov, čelni čovjek MOST-a nakon sastanka u HDZ-u rekao je da su teme bile identične kao do sada. Ustraju na formiranju reformske Vlade. Nakon razgovora s HDZ-om Božo Petrov u obraćanju medijima istaknuo je kako su i s HDZ-om i SDP-om vođeni razgovori o identičnim temama.

“Ono što bih ja volio izdvojiti – sveukupni razgovor i s Domoljubnom koalicijom i koalicijom (Hrvatska) raste, znači i u jednom i u drugom slučaju vodile su se identične teme u razgovorima, dakle i usuglašavanje onih prijedloga reformi koje smo imali, što se vidjelo da se i jedna i druga strana s nama slažu. Druge teme su bile naravno način kako mi vidimo formiranje Vlade, to je ono što smo i mi cijelo vrijeme do sada zastupali, to je ovaj zajednički model, konsenzusom, reformske Vlade. I treća je tema bila ono što će se događati sutra u Saboru, a to ćemo vidjeti”, rekao je Petrov.

Pregovarački tim HDZ-a i Domoljubne koalicije održao je jutros pripremni sastanak na kojem su sudjelovali Tomislav Karamarko, Tomislav Čuljak, Miro Kovač, Milijan Brkić, Davorin Mlakar, Martin Pastuović, Ladislav Ilčić, Tomislav Ćorić i Goran Dodig.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...