Početna - IZDVOJENO - MOST i dalje ustraje na formiranju reformske Vlade, predlažu Roberta Podolnjaka za predsjednika Sabora
božo

MOST i dalje ustraje na formiranju reformske Vlade, predlažu Roberta Podolnjaka za predsjednika Sabora

U medijskim krugovima pojavila se informacija da MOST želi podršku i SDP-a i HDZ-a za Roberta Podolnjaka na mjestu predsjednika Sabora.

Božo Petrov, čelni čovjek MOST-a nakon sastanka u HDZ-u rekao je da su teme bile identične kao do sada. Ustraju na formiranju reformske Vlade.

Nakon razgovora s HDZ-om Božo Petrov u obraćanju medijima istaknuo je kako su i s HDZ-om i SDP-om vođeni razgovori o identičnim temama.

“Ono što bih ja volio izdvojiti – sveukupni razgovor i s Domoljubnom koalicijom i koalicijom (Hrvatska) raste, znači i u jednom i u drugom slučaju vodile su se identične teme u razgovorima, dakle i usuglašavanje onih prijedloga reformi koje smo imali, što se vidjelo da se i jedna i druga strana s nama slažu. Druge teme su bile naravno način kako mi vidimo formiranje Vlade, to je ono što smo i mi cijelo vrijeme do sada zastupali, to je ovaj zajednički model, konsenzusom, reformske Vlade. I treća je tema bila ono što će se događati sutra u Saboru, a to ćemo vidjeti”, rekao je Petrov.

Pregovarački tim HDZ-a i Domoljubne koalicije održao je jutros pripremni sastanak na kojem su sudjelovali Tomislav Karamarko, Tomislav Čuljak, Miro Kovač, Milijan Brkić, Davorin Mlakar, Martin Pastuović, Ladislav Ilčić, Tomislav Ćorić i Goran Dodig.

Večernji list neslužbeno doznaje od sudionika ranijeg sastanka MOST-SDP na Iblerovom trgu da su svi koalicijski partneri Hrvatske raste prihvatili prijedlog MOST-a da SDP i HDZ kao predsjednika Sabora predlože Mostovog zastupnika Roberta Podolnjaka. To nitko nije potvrdio.

Nećemo pristati na kandidata koji neće dobiti potporu i HDZ-a i SDP-a. Pristajemo samo na kandidata koji će biti izabran konsenzusom, kazao je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja u emisiji Hrvatska uživo HRT-a na pitanje o tome koga će podržati za predsjednika Sabora.

Na pitanje o neslužbenim informacijama da je na sastanku Mosta i koalicije Hrvatska raste dogovoreno da predsjednik Sabora bude Mostovac Robert Podolnjak, Grmoja je rekao da nije bio na tom sastanku i ne zna što je dogovoreno, ali i dodao da je “super”, ako je koalicija Hrvatska raste pristala na Podolnjaka.

Očekujemo isto i od HDZ-a i onda ćemo dobiti predsjednika Sabora. Tražit ćemo javno glasovanje o predsjedniku Sabora. Očekujemo da predsjednik Sabora bude izabran na transparentan način, kazao je Grmoja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...