Početna - IZDVOJENO - Kasparov otvorio šahovsku akademiju u Opatiji
Gari Kasparov
FOTO: screenshot vimeo

Kasparov otvorio šahovsku akademiju u Opatiji

Šahovski as, odnedavno hrvatski državljanin Gari Kasparov otvorio je u Opatiji šahovsku akademiju te projekt Šah u škole.

Opatija je poznata kao destinacija koja niz godina ugošćuje razna šahovska međunarodna natjecanja najviših rangova, misaonih igara i slično. Grad je orijentiran i na razvoj sportskog turizma, uz kongresni turizam. Nekadašnji šahovski prvak svijeta Gari Kasparov oduševljen je Opatijom i u njoj vidi potencijale za razvoj šahovskog sporta kroz otvaranje šahovske akademije. Smatra da bi grad mogao postati rasadnik talenata, odnosno prostor u kojem bi se od kvalitetnih učitelja mogao učiti šah te mjesto na kojem se djeca mogu družiti.

Predstavljajući projekt uvođenja šaha u škole, ministar Željko Jovanović naglasio da je da se slični projekti provode u školama brojnih zemalja uz potporu Europskog parlamenta, čiji je Kasparov glavni promotor. Čak i znanstvena istraživanja pokazala su da šah uvelike pomaže razvoju kognitivnih sposobnosti, rekao je Jovanović.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić izrazio je zadovoljstvo što se taj grad prepoznaje kao atraktivnu destinaciju za otvaranje teniske akademije, natjecanja u bridžu, a sada i šahovske akademije.

rr
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...